Manke Fiel ASSEse Gin

Manke Fiel ASSEse Gin

Manke_fiel_gin_2
 

Asse is een nieuw streekproduct rijker. Kameraden Pepijn Vertonghen, Dries Dauwe en Thomas Boone van de Smaakmarkt lanceren de Assese gin Manke Fiel, een gin bereid met hop uit eigen streek. Kruidig maar zacht met citrus en florale toetsen. 

 

Dat Pepijn en Dries elkaar zouden vinden in een 'spiritueel' project stond in de sterren geschreven. Ze kennen elkaar van hun hogeschool en master opleiding in Brussel. Sindsdien zijn hun wegen nooit gesplitst. Na het werken voor eenzelfde werkgever, ontstond het idee om een lokale gin op de markt te brengen.

 

Dries bedacht een zelf ontworpen toestel, The Lab Brewer, waarmee je naast cold brew coffee ook gin en andere alcoholen op smaak kan brengen. De perfecte methode om enkel de fijnste smaken te infuseren. Zo ontwikkelden ze het unieke recept van Manke Fiel. “Met Dries was het idee snel gevonden om samen een unieke gin te maken om er de Assenaren van te laten genieten." Vertelt Pepijn. "Met de Hopduvel als Asses kroonjuweel was hop uit eigen streek een onmisbaar ingrediënt.”

 

Manke Fiel gin is op en top Asses. Voor de hop uit eigen streek klopten de 2 vrienden

aan de deur van Joris Vanderveken, hopcoördinator, mede-organisator van de Hopduvelstoet in Asse en kleinzoon van een hopteler. Als hopcoördinator werk ik volop aan een nieuwe toekomst voor de lokale hopteelt en verwelkom daarom graag dergelijke verfrissende samenwerkingen." Vertelt Joris. "Als hopsoort hebben we gekozen voor Golding, een variëteit die we lokaal cultiveren en florale en citrus aroma's bevat".

 

Het etiket van de fles komt dan weer van Bart Van Ransbeek, Assenaar en werkzaam als zelfstandig visueel designer bij Tinctorius.

 

En de naam Manke Fiel hoeft geen introductie bij de Assenaren. Theofilius Van Vaerenbergh (1889-1971), meer bekend als Manke Fiel, was ook ver na zijn tijd wellicht een van de meest typische volksfiguren uit Asse en omstreken.

 

Voor de lokale distributie van de gin is de Smaakmarkt verantwoordelijk. "Wie anders weet kwaliteit, smaak en lokale producten te combineren in 1 lunchhuis." Zegt Pepijn. "Hij is een goede kennis en de persoon op de juiste plaats om ons product te verdelen."

 

De smaak

Voor de smaak kozen de vrienden een balans tussen citrus en kruidig met florale accenten. “Druppel voor druppel kreeg deze gin zijn smaak." zegt Pepijn. "Er worden tal van botanicals gebruikt. De hop en oranjebloesem zijn verantwoordelijk voor een groot deel van de citrus en florale accenten. Kardemom, kruidnagel en muskaatnoot voor de pittigheid. De gin is krachtig, maar zacht van inborst. Zoals de Assenaar.” Lacht Pepijn.

 

“Serveren doe je best in een groot bolvormig glas met veel ijs”, zegt Thomas. “Voeg 5 centiliter Manke Fiel gin toe en leng aan met minimum 10 centiliter Fever Tree Mediterranean Tonic. Laat de magie van Manke Fiel verder zijn werk maar doen. Astablieft, merci!”

 

Waar verkrijgbaar?

Binnenkort is de stijlvolle fles verkrijgbaar bij de lokale handelaars en horeca. Een aanrader voor de ondernemer met een hart voor de streek! Geïnteresseerden nemen

het best contact op met Thomas van de Smaakmarkt.

 

Het ideale geschenk voor wie houdt van lekker, lokaal en origineel.

 

mankefielgin.be 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 aug 2019
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 01 jan 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido Van Cauwelaert | 16 okt 2020

archief