ASSE - Buitenspeelkaart nodigt kinderen uit om te spelen

C21

ASSE - Buitenspeelkaart nodigt kinderen uit om te spelen

Buitenspeelkaart_2019_recto
 
Buitenspeelkaart_2019_verso
 

“Er zijn in onze gemeente heel veel speelplekken, maar niet iedereen weet dat ze er zijn of waar ze liggen. En zo ontstond het idee om een vrolijke buitenspeelkaart te maken voor alle kinderen in Asse”, zo zegt Joris Van den Cruijce, schepen van Jeugd en Onderwijs. 

 

Op de buitenspeelkaart staan de speelterreinen, picknickplekken en pleinen waar je kan skaten, basketballen of voetballen. Naast een aantal herkenningspunten vind je er ook de belangrijkste verbindings- en voetwegen tussen de diverse speelterreinen op terug.

 

De buitenspeelkaart wordt in de week van 16 september verspreid in alle Assese kleuterscholen en lagere scholen en je kan ze vanaf dan ook afhalen in het gemeentehuis, het Huis van het Kind, het cultuurcentrum, de jeugddienst en de bib in Zellik. Wie ze liever online bekijkt, kan daarvoor terecht op de gemeentelijke website.

 

Met de buitenspeelkaart wil het gemeentebestuur kinderen en hun ouders prikkelen om op pad te gaan, om als inwoner je gemeente te ontdekken en eens te gaan kijken op een plek waar je misschien nog nooit bent geweest. Wie onderweg een verloren plekje ontdekt waar leuke dingen kunnen gebeuren, mag die suggestie zeker doorgeven. 

 

De kaart is een eerste stap in de opmaak van een speelweefselplan in Asse.
Joris Van den Cruijce: “Nu we zicht hebben op wat er in onze gemeente allemaal aanwezig is, kunnen we kijken hoe we dit nog kunnen verbeteren. Waar moeten we nieuwe speelplekken aanleggen en hoe zorgen we voor een veilige en speelse verbinding tussen al die plekken? In Asse is bijna 1 op 4 van de inwoners jonger dan 17 jaar, en met 38,9% appartementen in onze gemeente is ruimte een heel belangrijk gegeven. Zowel fysieke ruimte om te spelen en je te verplaatsen, als de ruimte om kind te zijn. Daar willen we met dit speelweefselplan voor gaan.”

 

Kleurrijke ‘pop-up’ speelelementen op de markt

Op lange termijn is het de bedoeling de hele gemeente speelbaar te maken en ook speelelementen of –impulsen te voorzien op nieuwe plaatsen. Zo werden recent op de Markt 3 kleurrijke elementen geplaatst. Het zijn zitelementen voor jong en oud, die door hun ligging in het midden van het plein ontmoeting stimuleren. Ze nodigen uit om te klimmen, te springen en te hangen en zullen door kinderen zeker als speeltuig gebruikt worden. Onderweg of terwijl hun (groot)ouders op een terrasje op de Markt iets drinken. 

 

Het zijn pop-upelementen, want binnenkort verhuizen ze naar een andere locatie. Wie suggesties heeft voor een goed alternatief of een verloren speelplekje, mag dat doorgeven aan de jeugddienst via jeugd@asse.be of via facebook.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 sep 2019
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief