Fruitweek in alle ASSEse scholen

C21

Fruitweek in alle ASSEse scholen

Editiepajot-asse-logo-gemeente

Van 21 tot en met 25 oktober organiseert de gemeente Asse een fruitweek in alle Assesse scholen. Elke leerling krijgt elke dag een appel van eigen kweek. Zo leren onze leerlingen het lokale fruit kennen en appreciëren.

 

“We zetten in op ons speerpunt Klasse van Asse, al het fruit is afkomstig van een lokale boerderij.  We hopen dat de leerlingen en hun ouders de lokale boeren beter leren kennen” aldus schepen voor onderwijs Joris Van den Cruijce. “De korte keten is heel belangrijk en willen we volop promoten. We gaan proberen om ook de boeren te motiveren om klasbezoeken te organiseren. Zo vinden leerlingen en ouders binnenkort allicht zelf de weg naar de boerderij om daar verse en lokale producten te kopen.”

 

Met dit project wil het gemeentebestuur uiteraard ook het belang van fruit op school en van gezonde voeding in het algemeen onderstrepen.  

 

Voor dit project werd samengewerkt met ‘Hof van Piemont’, een boerderij uit Zellik die de korte keten hoog in het vaandel draagt. Maar uiteraard valt er bij vele boerderijen heel wat te beleven en de te consumeren. 

 

“We moeten buiten de hokjes durven denken. Dit project is dan ook een samenwerking tussen de dienst Landbouw, de dienst Jeugd en de dienst Onderwijs. Dat noemen we een moderne invulling van het beleid” geeft schepen  Van den Cruijce nog mee.

 

Om de korte keten te promoten, maakten we een filmpje dat je kan vinden op onze website. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 okt 2019
Sam Herremans
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 feb 2024

archief