Verkeersveertiendaagse gestart in ASSE

C21

Verkeersveertiendaagse gestart in ASSE

Editiepajot_asse_duurzaam_naar_school_foto_01_roger_mortelmans
Klaar voor het vertrek in het verkeerspark. - Foto Roger Mortelmans.
 
Editiepajot_asse_duurzaam_naar_school_02_foto_roger_mortelmans
Leerlingen van het 5de en 6de leerjaar beginnen aan de praktijkoefening. - Foto Roger Mortelmans.
 
Editiepajot_asse_duurzaam_naar_school_03_foto_roger_mortelmans
Klaar voor terugkeer naar de school. - Foto Roger Mortelmans.
 
Editiepajot_asse_duurzaam_naar_school_04_foto_roger_mortelmans
Onder politiebegeleiding de weg op terug naar school. - Foto Roger Mortelmans.
 

Tijdens de start van de verkeersveertiendaagse rond “Duurzaam Naar School” hebben leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar van het Ascanusinstituut van Asse op de parking van het commissariaat van de lokale politie AMOW in Mollem het verkeersparcours met hun fiets uitgetest.

Bijgestaan door onder meer politiemensen moesten zij zich strikt aan de verkeersborden (regels) houden. Volgens de organisatoren deden de jongeren het goed en waren de aanwezige schepenen, André Van Droogenbroek, mobiliteit, en Micheline De Mol, onderwijs, tevreden over het bekomen resultaat. Tevens werd aan de leerlingen de mogelijkheid gegeven hun fiets te laten controleren en te laten graveren met rijksregisternummer.

“Alle scholen uit de 3 netten”, zegt schepen Micheline De Mol, “werken samen om deze veertiendaagse van het verkeer te organiseren. Het is ook een hechte samenwerking van verschillende instanties zoals onder meer onderwijs, mobiliteit, politie, voetgangersbewegingen”.

Het is de eerste keer dat dergelijk initiatief genomen werd en het gemeentebestuur is van plan om het volgend jaar opnieuw te organiseren. Er staan tevens nog andere projecten op stapel voor volgend jaar, zo wil men er onder meer ook toneel bij betrekken. Uiteraard zal dit toneel verband houden met verkeer en sensibilisatie.

Wat dit jaar betreft zullen vanaf maandag 4 mei tot en met 15 mei verschillende acties in de betrokken scholen plaatsvinden.

Naast het fiets- en verkeersparcours voor het vijfde en zesde leerjaar is er een oversteekactie samen met de politie voor de derde kleuterklas en het eerste leerjaar.

Voor het tweede, derde en vierde leerjaar is een sensibilisatieactie voorzien. Dat houdt in ouders, leerkrachten, leerlingen en directie sensibiliseren om de verkeersregels na te leven en hen tevens laten inzien dat het in acht nemen van de verkeersregels de chaos aan de schoolpoort beperkt en de schoolomgeving veiliger maakt. Ook wil men de automobilisten aanmoedigen om de schoolomgeving te mijden, vooral tijdens de spits.

“Duurzaam Naar School” is een actieplan om leerlingen uit het basisonderwijs zoveel mogelijk met de fiets en te voet naar school te laten gaan. Gemeenten die initiatieven rond de zachte weggebruiker opzetten kunnen daarvoor subsidies van de Vlaamse Regering krijgen.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 mei 2009
Hilda Renders
Roger Mortelmans
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief