Fietspaden langs Edingsesteenweg ASSE krijgen grondig onderhoud

C21

Fietspaden langs Edingsesteenweg ASSE krijgen grondig onderhoud

Wegen_en_verkeer_
 

Op dinsdag 2 juni start Wegen en Verkeer met werken aan de fietspaden langs de Edingsesteenweg (N285) in Asse, tussen de rotonde met de Industrielaan en middenschool Vijverbeek. De fietspaden worden heraangelegd in rood asfalt, voor meer rijcomfort en verkeersveiligheid voor fietsers. De werken duren volgens de huidige planning tot midden juli. Tijdens de werken wordt de Edingsesteenweg afgesloten voor het verkeer richting Asse

U kan alle informatie nalezen op https://wegenenverkeer.be/werken/onderhoud-fietspaden-op-edingsesteenweg

Late communicatie door gelijktijdige coördinatie werven en door coronacrisis

Het onderhoud van de fietspaden langs de Edingsesteenweg moet beëindigd zijn voor Wegen en Verkeer start met de herinrichtingswerken van de Brusselsesteenweg (N9), ook in Asse, om te veel verkeershinder in de regio te vermijden.  Door de coronacrisis leek het ook even dat de werken aan het op- en afrittencomplex van de E40 in Ternat langere tijd zouden stilliggen. Daardoor zou Wegen en Verkeer meer tijd gehad hebben om het onderhoud van de fietspaden voor te bereiden. Echter, toen bleek dat de werken aan het op- en afrittencomplex toch konden heropstarten (ondanks de coronacrisis), is de voorbereiding van de onderhoudswerken langs de Edingsesteenweg in een stroomversnelling gekomen. 

Door de gelijktijdige coördinatie van deze drie werven en door de coronacrisis zullen de bewonersbrieven die Wegen en Verkeer bij hinderlijke wegenwerken verspreidt, pas een dag na de start van de werken bij de mensen in de bus vallen. De aannemer gaat een van de komende dagen wel een brief bussen bij de aangelanden in de werfzone, zodat zij wel vooraf op de hoogte zijn van de start van de werken.

Veiligere fietspaden langs de Edingsesteeenweg
De fietspaden langs de Edingsesteenweg, tussen de rotonde met de Industrielaan en de zijstraten Rampelberg en Muurveld, zijn momenteel aangelegd in klinkers. Om de fietspaden veiliger en comfortabeler te maken worden de klinkers vervangen door rood asfalt. Ook worden de boordstenen vervangen, zodat fietsers beter afgescheiden zijn van de rijweg. Het onderhoud aan deze fietspaden gebeurt in afwachting van een grondige herinrichting van de Edingsesteenweg. Wanneer die grote herinrichting zal gebeuren, is momenteel niet bekend

Werken van begin juni tot midden juli
De werken vinden plaats tussen begin juni en midden juli. Ze gebeuren in twee fases, om de hinder voor omwonenden zoveel mogelijk te beperken. In een eerste fase worden de fietspaden en boordstenen aangepakt aan de kant waar het verkeer richting Asse rijdt. In een tweede fase doen we hetzelfde aan de kant waar het verkeer richting Ternat rijdt. 

 

Verkeer richting Asse omgeleid

Tijdens de werken wordt de Edingsesteenweg afgesloten in de richting van Asse. Auto’s richting Asse worden omgeleid via de Essenestraat naar de Brusselbaan/Gentsesteenweg (N9) om zo het centrum van Asse te bereiken. Voor fietsers wordt een kortere omleiding voorzien via Louwijn. Het verkeer vanuit Asse richting Ternat kan wel gebruik maken van de Edingsesteenweg. Bovendien zijn tijdens de werken de inritten van woningen langs de Edingsesteenweg niet bereikbaar met de wagen, wanneer er aan die kant van de weg wordt gewerkt. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 mei 2020
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief