Startschot voor schietstand Politieschool in RELEGEM

C21

Startschot voor schietstand Politieschool in RELEGEM

Schietstand6
 
Schietstand2
 

De provincie Vlaams-Brabant bouwt een nieuwe, dubbele,  schietstand van 25 meter voor de Politieschool in het PIVO in Asse. Naast de schietstand verrijst er ook een horecapunt voor het personeel en de gebruikers van het PIVO en komen er extra kantoren.

In het voorjaar startte de bouw van een dubbele schietstand van 25 meter voor de opleiding van de politie-aspiranten en de training van politiemensen uit naburige lokale politiezones.

Ook een horecapunt voor  250 personen, met een uitgeruste industriële keuken, voor de personeelsleden, de klanten en partners van het PIVO en de omliggende bedrijven, is in aanbouw. Tenslotte wordt er ook werk gemaakt van een extra polyvalent kantoorgebouw.

Om zoveel mogelijk open ruimte te behouden en duurzaam de bestaande gebouwen te bewaren, wordt gebouwd volgens het principe van box-in-box. Hierbij wordt er gebouwd in de bestaande loodsen.

Het oude stookgebouw, het laatste overblijvende gebouw van de voormalige luchtmachtkazerne, wordt in ere hersteld, als erfgoed bewaard en krijgt een horeca-bestemming.

“Het PIVO is een provinciaal opleidingscentrum voor brandweer, politie, eerste-hulp en overheidspersoneel”, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor het PIVO. “Met dit  ambitieuze project bouwen we, 25 jaar na de aankoop van de site, verder aan de uitbouw van een multidisciplinaire opleidingssite voor veiligheidsdiensten in onze provincie. Op die manier komen we tegemoet aan de alsmaar stijgende vraag naar oefenen in realistische omstandigheden”.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 jun 2020
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido Van Cauwelaert | 16 okt 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief