Belpop Bonanza fietstocht gids doorheen ASSEse muziekgeschiedenis

C21

Belpop Bonanza fietstocht gids doorheen ASSEse muziekgeschiedenis

Raymond_-_de_liefde_vr_muziek_-_febr_1991
foto raymond - De Liefde Vr Muziek - febr 1991 © Rudy Breckx
 

Tijdens de zomermaanden (nog tem 4 oktober) gidsen Jan Delvaux en Jimmy Dewit, de mannen achter Belpop Bonanza, fietsers en wandelaars doorheen de Assese Belpop-geschiedenis. Het duo ging in Asse op zoek naar 15 locaties ‘met een verhaal’. Over de Crazy Pub en Raymond, de prinses van het Vlaamse lied Cindy Nelson en Hans Kusters, de ontdekker van Clouseau. Op https://www.ccasse.be/belpopbonanzaasse vind je de wegbeschrijvingen terug voor 4 fietstochten en 2 wandelingen. 

 

De muzikale geschiedenis van Asse is groter dan je zou denken én erg bijzonder. De hoogste tijd om die rijkdom letterlijk in kaart te brengen. Dan is er maar één adres: Belpop Bonanza!

 

Dat is de wereld van journalist en muziekencyclopedie Jan Delvaux (Humo, Radio 1, Canvas) en DJ Jimmy Dewit a.k.a. Bobby Ewing (Discobar Galaxie), twee olijke muziekfreaks met een specialisatie in Belgische popmuziek.

 

Waar Raymond de mosterd haalde

De heren doken in de Assese Belpop-geschiedenis en spelen heel de zomer lang je gids.-

Jan en Jimmy nemen je mee op pad en houden oa halt aan de Crazy Pub, Poketino, De Studio, … Ze kloppen aan bij Hans Kusters, bij de prinses van het Vlaamse lied Cindy Nelson en bij Mary Boduin. Halen herinneringen op aan muzikale helden als Frans ‘Floere Franske’ Van Dyck, Frank Alwin en Rudy Silvester. Laten de grote Will Tura mooie woorden spreken over Assenaar en trombonist José Fontaine. En onthullen waar Raymond de mosterd haalde voor de titel van z’n hit ‘Meisjes’.  

 

4 fietstochten en 2 wandelingen

In samenwerking met het cultuurcentrum schotelt het duo een pittige fietstocht voor langs 15 Belpop locaties. De volledige tour is 33 km.

 

Maar je kan ook kiezen voor een kortere fietstocht vanuit één van de deelgemeenten of een wandeling in het centrum. Je komt dan toch nog een aanzienlijk aantal verhalen en opmerkelijke figuren tegen. Je kan kiezen uit:

lus 1: fietstocht Zellik-Kobbegem-’t Jass 17,5 km..

lus 2: fietstocht centrum-Asse Terheide-Krokegem 13,6 km. 

lus 3: fietstocht Mollem-Krokegem-centrum 13 km.

lus 4: centrumwandeling 5,20 km. 

lus 5: centrumwandeling 3 km. 

 

De wegbeschrijvingen vind je op https://www.ccasse.be/belpopbonanzaasse 

 

Vergeet je smartphone niet, want op elke locatie vind je een QR-code met daarachter een mooi verhaal in woord en beeld.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 jul 2020
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 feb 2024

archief