LIONS Club ASSE steunt CGG

C21

LIONS Club ASSE steunt CGG

Image1
 

Het Centrum Geestelijke Gezondheidszorg Ahasverus ondersteunt en begeleidt, in de ruime regio rond Asse, mensen met een psychische en psychiatrische kwetsbaarheid. Kinderen en jongeren, volwassen en ouderen kunnen er terecht voor een consult op afspraak. 

 

Het CGG biedt meerdere vormen van hulpverlening. Naast het meest gekende aanbod van ambulante psychotherapeutische begeleiding, kan er soms medische ondersteuning nodig zijn door een psychiater. Bestaat de mogelijkheid om aan te sluiten bij het dagactiviteitencentrum en zijn we actief op vlak van preventie. 


Sinds de noodzakelijke verbouwingswerken huizen we nu alweer een jaar in het vernieuwde gebouw in Asse. Ook qua ICT drongen zich vernieuwingen op. Een serieuze investering voor een VZW, die net zoals veel andere organisaties binnen de welzijnszorg geconfronteerd wordt door besparingsmaatregelen van de overheid.

 

Online hulpverlening, apps en psycho-educatieve filmpjes maken steeds meer deel uit van het hulpverleningsaanbod en vergen ook de nodige technische middelen. Als CGG gaan we mee in deze evolutie van extra mogelijkheden. Dankzij de ondersteuning van de LionsClub kregen we een duwtje in de rug, waarvoor onze oprechte en welgemeende dank! 

 

Het bleek in het begin van de corona-maatregelen al snel zelfs een zeer welkome gift. Tijdens deze eerste COVID-golf werden - waar mogelijk - de lopende begeleidingen maximaal overgeschakeld naar een aanbod via beeldbellen om alzo zorgcontinuïteit te kunnen blijven garanderen ! Al snel ook werden de CGG’ s mee ingeschakeld in verschillende online ondersteuningsvormingen en maakten we de brug met organisaties zoals Tele-onthaal of Awel. 

 

Dankzij modernere ICT die deze online-toepassingen vragen, kunnen we deze ondersteuning naar de mensen waar maken!

 

Voor meer info over CGG Ahasverus www.ahasverus.be 

 
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 aug 2020
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 16 feb 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief