Bende bestelt 168 palletten luiers op naam van ander bedrijf

C21

Bende bestelt 168 palletten luiers op naam van ander bedrijf

Schermafbeelding_2021-02-09_om_16
Foto Federale Polite
 

De Federale Gerechtelijke Politie Oost-Vlaanderen heeft drie mannen kunnen oppakken die ervan verdacht worden bestellingen te plaatsen bij firma’s op naam van andere bedrijven, en deze vervolgens te verkopen aan winkels in België. De onderzoeksrechter plaatste twee van hen onder aanhoudingsmandaat.

De aanzet tot het onderzoek was de klacht van een groot bedrijf bij de onderzoeksrechter te Dendermonde. Het bedrijf had in december 44 palletten luiers geleverd in opdracht van een Waals bedrijf. Bij later contact met het Waals bedrijf over de betaling bleek dat deze de bestelling nooit geplaatst had en ook niet had ontvangen.

Het verder onderzoek werd opgedragen aan de Federale Gerechtelijke Politie (FGP) Oost-Vlaanderen. Door intensief speurwerk konden een aantal verdachten in beeld gebracht worden.

De bende wordt ervan verdacht op naam van een bestaande firma verschillende producten te hebben besteld.

182.000 euro aan luiers

Tijdens het onderzoek kwam naar voren dat op naam van dezelfde Waalse firma nog vier bijkomende bestellingen van respectievelijk 25 palletten en driemaal 33 palletten luiers geplaatst werden bij een bedrijf uit Zele, met productie in Praag. Deze bestellingen vertegenwoordigen een waarde van 182.000 euro.

De bende wordt ervan verdacht gebruik te hebben gemaakt van een eigen firma om de goederen aan de man te brengen. Bedoeling was vermoedelijk om de producten te verdelen naar de detailhandel, maar door de snelle tussenkomst kon slechts een geringe hoeveelheid luiers worden doorverkocht.  

Huiszoekingen en arrestaties

Op 21 januari 2021 werden er drie huiszoekingen uitgevoerd bij de verdachten, alsook bij vier bedrijven die te goeder trouw opslag deden van de palletten luiers. De verdachten betreffen een oom, diens neef en schoonbroer die woonachtig zijn in Waver, Koekelberg en Jette. De bedrijven zijn gelegen in Brussel, Groot-Bijgaarden en Asse. Hierbij werden 84 palletten teruggevonden. Daags na de actie werden op een vijfde locatie nog 66 palletten luiers aangetroffen. 

Bij de actie werden de oom en de schoonbroer van diens neef opgepakt. De onderzoeksrechter te Dendermonde stelde twee verdachten onder aanhoudingsmandaat. Bij de opslagbedrijven konden in totaal 150 van de 168 bestelde palletten luiers teruggevonden worden. Deze werden ondertussen teruggegeven aan de producenten.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 feb 2021
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 16 feb 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief