Tijdelijke afkoelperiode voor schoolgaande kinderen in ASSE van 13 t.e.m. 24 mei 2021

C21

Tijdelijke afkoelperiode voor schoolgaande kinderen in ASSE van 13 t.e.m. 24 mei 2021

Editiepajot-asse-logo-gemeente

De coronacijfers voor onze gemeente zijn niet goed. Asse is momenteel de sterkste stijger van heel Vlaams-Brabant bij schoolgaande kinderen (kleuters, lagere school en secundaire scholen). Door dit hoge aantal besmettingen waren we de voorbije weken genoodzaakt om sommige scholen te sluiten. Maatregelen dringen zich op.

 

De crisiscel Onderwijs adviseerde vandaag een tijdelijke afkoelperiode in te voeren voor alle schoolgaande kinderen in Asse van 13 mei tot en met 24 mei. 

 

Voor wie?

  • Deze maatregel geldt voor alle leerlingen van het kleuteronderwijs, de lagere scholen en de secundaire scholen van Asse.

Wat houdt dit in?

  • Alle naschoolse activiteiten in groep mogen NIET doorgaan. Dus geen hobby’s, jeugdbeweging, sportclub, danslessen, enz. 
  • Individuele activiteiten mogen wel plaatsvinden (1 op 1 lessen).

Waarom?

  • Het is de bedoeling dat kinderen en jongeren op deze manier elkaar niet over klassen en scholen heen kunnen besmetten.
  • Op die manier hopen we dat we onze scholen kunnen openhouden en besmettingen over scholen en klassen heen kunnen vermijden. 

Naast deze maatregel zal er ook actie ondernomen worden om de controles op samenscholing te verhogen. 

 

Scholen blijven open in de mate van het mogelijke en ook de voor- en naschoolse opvang van de scholen wordt als essentieel beschouwd en kan blijven plaatsvinden. 

 

We hopen met deze maatregel verdere verspreiding van het virus tegen te gaan. We vragen ook aan eenieder, ook aan zij die reeds gevaccineerd zijn, om de maatregelen te respecteren en vol te houden. Op die manier hopen we snel opnieuw te kunnen versoepelen. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 mei 2021
Sam Herremans
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 16 feb 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief