ASSE - Heropening centrum voor dagverzorging ’t Gastenhuis

C21

ASSE - Heropening centrum voor dagverzorging ’t Gastenhuis

Centrum_vr_dagverzorging
 

Met een frisse start heropende het centrum voor dagverzorging (CDV) ‘t Gastenhuis op 3 mei 2021, na een zware en stressvolle periode van COVID-19 waarbij het personeel van het CDV de collega’s in het woonzorgcentrum ondersteunde. Het jonge team koos voor een vernieuwde, huiselijke inrichting met aandacht voor comfort en gezelligheid. De gebruiker staat centraal. 

 

We streven in het centrum naar “zorg op maat” en een kwaliteitsvolle hulp- en zorgverlening waarin we vraaggericht werken. We benaderen de gebruiker als een totaal persoon en hebben aandacht voor de autonomie, keuzevrijheid en privacy.

Ook de open communicatie met familie en vertegenwoordiger is van groot belang. 

 

Binnen het multidisciplinair team biedt de ergotherapeut ondersteuning en advies in de dagdagelijkse handelingen/taken. De gebruikers die in een revalidatieprogramma zitten, kunnen bij voortzetting van hun therapie ook terecht bij hun vertrouwde therapeut.

 

Het CDV biedt een grote keuze aan zinvolle dagbesteding. Samen met de gebruiker bespreken we het gevarieerde aanbod: sport en spel, marktbezoek, creativiteit, geheugentraining en zelfs externe uitstappen zijn geen uitzondering. De gebruiker heeft ook de mogelijkheid om zich te ontspannen of tot rust te komen in de wellnessruimte. 

De partner/mantelzorger kan even de batterijen opladen wanneer de gebruiker in het centrum verblijft.

 

De gebruikers kunnen thuis afgehaald en gebracht worden door de aangepaste rolstoelbus van het centrum. 

Je kan 1 of meerdere dagen komen, naargelang de nood. Voor elke nieuwe gebruiker is er een gratis kennismakingsdag. De prijs per dag is verschillend naargelang de woonplaats en of men al dan niet van het vervoer gebruikmaakt. 

 

’t Gastenhuis is gevestigd in de Gasthuisstraat 2, Asse.

Open op weekdagen van 08.30 tot 17.00 u.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 mei 2021
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 16 feb 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief