Vrij & Blij ASSE speelt niet in december “Maatschappelijk zou dat onverantwoord zijn”

C21

Vrij & Blij ASSE speelt niet in december “Maatschappelijk zou dat onverantwoord zijn”

A_foto_colpaert_masker_1_
Door corona uitgesteld
Vrij en Blij, de toneelvereniging uit Asse, stelt de opvoeringen van ‘Pas op voor de kleine’ voorzien voor december uit. Dat gebeurt in samenspraak met spelers en bestuur. De nieuwste coronamaatregelen van het Overlegcomité laten wel toe om spelen, maar enkele doorslaggevende elementen hebben het bestuur toch doen besluiten om uit te kijken naar een nieuwe datum.
 
 
 
De voorstellingen waren voorzien tijdens het weekend van 11 december in het CC Asse. Jaarlijks trakteert de toneelvereniging het publiek op een portie humor om de donkere wintermaanden in te zetten. Maar corona heeft er ook dit jaar anders over beslist. Voorzitter Rein Roesems: “Deze beslissing nemen, was heel lastig. Volgens de laatste maatregelen van het Overlegcomité, mogen we spelen. Ons publiek zit neer en we kunnen, met dank aan CC Asse, ook zorgen voor een veilige omgeving. Maar enkele doorslaggevende elementen hebben ons toch geholpen met de beslissing.”
 
 
De vereniging is er wel overwogen mee omgegaan. Zo horen ze terughoudendheid bij de trouwe fans, maar algemeen is het ook voelbaar in de ticketverkoop. Daarnaast gaat gezondheid altijd voorop. Zowel voor de leden, als voor het publiek. “Het risico dat we alsnog last-minute moeten annuleren wegens besmettingen bij cast en/of crew, is veel te groot.”, aldus Rein Roesems. Ook het feit dat de bewoners van het woonzorgcentrum hun jaarlijks theatermoment zullen moeten missen, raakt het bestuur in het hart. Tot slot draagt de toneelvereniging een maatschappelijke verantwoordelijkheid. “We kunnen het maatschappelijk gezien niet maken om door te gaan, zelfs als we eigenlijk mogen. Mensen zitten noodgedwongen in quarantaine, bedrijven zitten in de rats, mensen zijn ziek, liggen zelfs in het ziekenhuis. Thuiswerken is verplicht en we moeten allemaal onze contacten beperken. Het is voor ons dan ook duidelijk dat spelen niet correct zou zijn”, zegt Roesems. “We stellen liever uit zodat iedereen zonder stress de kans krijgt. Want wij willen en moeten allemaal ons steentje bijdragen tot de kentering van het aantal besmettingen.”
 
 
 
Eerder dit jaar bracht de toneelvereniging Vrij & Blij wel een tussentijdse editie met ‘Hoerenleed’. “Dat was al een alternatief voor het uitstel van onze decemberopvoering van vorig jaar. We zijn dankbaar dat deze opvoeringen wel en met succes zijn kunnen doorgaan. Laat ons hopen dat we in het voorjaar jullie opnieuw tegemoet kunnen komen. Maar niemand heeft een glazen bol, helaas.” Intussen blijft Vrij & Blij achter de schermen werken aan nieuwe alternatieven. “Opgeven, dat woord bestaat niet in het Asses dialect”, lacht Roesems. “We willen dan ook iedereen bedanken voor het begrip en de steun. Blijven lachen en dan komt alles goed.” Comm. Vrij & Blij Asse
 
 
 
 

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 nov 2021
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief