Voorbereidingen voor Toer de Geuze 2022 zijn volop aan de gang

C21

Voorbereidingen voor Toer de Geuze 2022 zijn volop aan de gang

Schermafbeelding_2022-04-13_om_10
 

De Hoge Raad voor Ambachtelijke Lambiekbieren (HORAL) organiseert op zaterdag 30 april en zondag 1 mei 2022 de 14deeditie van de Toer de Geuze. Dan zetten 11 geuzeproducenten hun deuren wagenwijd open voor het publiek. “De aftrap van het openbrouwerijweekend wordt dit jaar al op vrijdagavond gegeven door de Hoge Raad en Toerisme Vlaanderen. Om 20 uur start een online talkshow over de Toer de Geuze en de lambiekcultuur die wereldwijd zal bekeken worden”, zegt HORAL-voorzitter Gert Christiaens.  “Bovendien is 2022 voor onze vereniging een bijzonder jaar: HORAL bestaat namelijk een kwarteeuw. Daarom werd beslist om naar aanleiding van dit zilveren jubileum met alle leden van de Hoge Raad samen een Megablend 2022 te maken.”

 

De Toer de Geuze is in de loop der jaren uitgegroeid tot het grootste bierevenement van Vlaams-Brabant. Het vakmanschap en de passie van de lambiekbrouwers en geuzestekers staan centraal. De eerste editie vond plaats in 1997. Bierliefhebbers uit de hele wereld komen naar de Zennevallei en het Pajottenland met één doel: kennismaken met de producenten die de eeuwenoude, Brabantse traditie van spontane gistingsbieren springlevend houden.

 

Dit jaar zetten negen brouwerijen en stekerijen op zaterdag énzondag hun deuren open: Boon, De Cam, De Troch, Den Herberg, Lambiek Fabriek, Lindemans, Oud Beersel, Tilquin en Timmermans. Biercentrum De Lambiek kan eveneens het hele weekend bezocht worden. Geuzestekerij Hanssens en brouwerij Mort Subite zijn enkel open op zondag 1 mei.

 

De toegang tot alle deelnemende bedrijven is overal gratis. Reserveren is evenmin nodig.  Je kan de Toer met eigen vervoer doen (auto, fiets,...) of je kan op voorhand een plaats reserveren op een van de HORAL-autocars. Een busticket kost 19,50 euro per persoon.

 

Rondetafelgesprek op vrijdag 29 april
De talkshow ‘The Lambic Round Table’, die gelivestreamd wordt op vrijdag 29 april om 20 uur, is een aanvulling op de klassieke Toer de Geuze die de volgende twee dagen plaatsvindt. Peter De Wilde, CEO van van Toerisme Vlaanderen: “In cafés wereldwijd zullen bierliefhebbers de gesprekken kunnen volgen die moderator Breandan Kearney voert met zijn praatgasten over de lambiekcultuur en de Toer de Geuze. Via www.toerdegeuze.be zullen de kijkers ook rechtstreeks vragen kunnen stellen aan Gert Christiaens, Frank Boon, Kloris Devillé van Den Herberg, HORAL’s nieuwste lid, en biertouroperator Stu Stuart.” 

 

Een speciale Oude Geuze met een feestelijk tintje
Sinds 2009 wordt, naar aanleiding van elke Toer de Geuze, een Megablend gemaakt. Ook dit jaar is er één. De Megablend 2022 is een mengeling van jonge en oude lambiek afkomstig van alle HORAL-leden.Er werden in totaal 29.300 flessen afgevuld. Daarvan zal al een groot deel tijdens het Toer de Geuze-weekend ontkurkt worden bij de 11 deelnemende brouwerijen en stekerijen. Daarna is het jubileumbier ook verkrijgbaar via gespecialiseerde drankenhandels. 

 

Voor alle praktische info, zie www.horal.be/toer-de-geuze-2022
Voor meer info omtrent de The Lambic Round Table: www.toerdegeuze.be

 

Deelnemende brouwerijen en stekerijen

 • Boon: Fonteinstraat 65, 1502 Lembeek
 • De Oude Cam: Dorpsstraat 67, 1755 Gooik
 • De Troch: Langestraat 20, 1741 Wambeek
 • Den Herberg: Oct. de Kerchove d'Exaerdestraat 16, 1501 Buizingen
 • Hanssens Artisanaal*: Vroenenbosstraat 15/1, 1653 Dworp
 • Lambiek Fabriek: Eugene Ghijsstraat 71, 1600 Sint-Pieters-Leeuw
 • Lindemans: Lennikse Baan 1479, 1602 Vlezenbeek
 • Mort Subite*: Lierput 1, 1730 Kobbegem
 • Oud Beersel: Laarheidestraat 230, 1650 Beersel
 • Tilquin: Chaussée Maïeur Habils 110, 1430 Bierghes
 • Timmermans: Kerkstraat 11, 1701 Itterbeek
 • en Biercentrum De Lambiek, Gemeenveldstraat 1, 1652 Beersel.

 

* Enkel open op zondag 1 mei 2022

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 apr 2022
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Redactie Editiepajot | 30 okt 2023
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief