ASSE - N9 3 dagen afsluiten Brusselsesteenweg voor herstellingswerken riolering

C21

ASSE - N9 3 dagen afsluiten Brusselsesteenweg voor herstellingswerken riolering

Schermafbeelding_2022-06-17_om_09
 

 Het Agentschap Wegen en Verkeer werkt sinds augustus 2020 aan de Brusselsesteenweg in Asse. Van 17 tot en met 19 juni vinden herstellingswerken aan de riolering plaats. Het plaatsen van de bovenste laag asfalt in de huidige fase gebeurt nog voor het bouwverlof.
Afsluiting Brusselsesteenweg tussen 17 en 20 juni  
Op 17, 18 en 19 juni vervangt de aannemer een met beton gevulde rioleringsbuis onder de rijweg tussen de Benedenstraat en Stevensveld, dat is in de werfzone van de huidige fase. De weg is daarom tussen vrijdag 17 juni (20u) en maandag 20 juni (06u) volledig afgesloten voor het verkeer tussen de Benedenstraat en Stevensveld.
Verkeer richting Asse volgt de omleidingsroute via Benedenstraat, Lindendries en Bergveld. Verkeer richting Brussel rijdt best via Ternat, de E40 en de R0.    

Behoud van huidige fase tot aan bouwverlof  
Na afloop van de herstellingswerken zal de huidige situatie, met enkel verkeer mogelijk in de richting naar Brussel, opnieuw worden ingesteld. Deze situatie zal behouden blijven tot aan het bouwverlof dat ingaat op 16 juli. Na het bouwverlof start de vierde en laatste fase van de werken.    

Afwerken fase 3 voor bouwverlof  
Tot aan het bouwverlof dienen nog twee grote werken te gebeuren in de huidige fase.   Het plaatsen van de bovenste laag asfalt zou normaal doorgaan in het weekend van 17 tot 20 juni. Gezien voorrang wordt gegeven aan het herstellen van de rioleringsbuis wordt het asfalteringsweekend verplaatst naar een later tijdstip.  
Door de foute ligging van de nutsleidingen in Kruiskouter kan de riolering en wegenis niet worden afgewerkt. Momenteel zijn de nutsmaatschappijen bezig met het verplaatsen van de hun leidingen. Pas als dit werk klaar is kan de aannemer de riolering en wegenis daar afwerken.
Tijdens het bouwverlof zal de Brusselse steenweg opgengesteld worden in beide richtingen over het volledige traject tussen Vaal en Langestraat. De aansluiting van Kruiskouter met de Brusselsesteenweg blijft afgesloten zodat het beton kan uitharden.
Na het bouwverlof kan ook Kruiskouter worden opengesteld voor alle verkeer en wordt er gestart met de vierde en tevens laatste fase.    

Alle laatste informatie vindt u op

www.wegenenverkeer.be/brusselsesteenweg. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 jun 2022
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 05 jun 2024
Marc Colpaert | 03 jun 2024

archief