25 jaar PIVO in ASSE

C21

25 jaar PIVO in ASSE

Scherm__afbeelding_2023-03-28_om_17
 

Dit jaar bestaat het Provinciaal Instituut voor Vorming en Opleiding (PIVO) in Asse 25 jaar. In die jaren leidde PIVO ambulanciers, politieagenten en brandweerlui op en werden er rijopleidingen en cursussen voor ambtenaren en lokale besturen georganiseerd. Dat wordt gevierd met een academische zitting op 30 maart en een publieksdag op 2 april.

Het PIVO is het Vlaams-Brabants opleidingscentrum voor politie, brandweer, dringende geneeskundige hulpverlening en medewerkers van lokale en regionale besturen. Hulpdiensten, lokale besturen, organisaties en bedrijven kunnen er terecht voor een brede waaier aan kwaliteitsvolle, praktijkgerichte en direct toepasbare specifieke en multidisciplinaire opleidingen, trainingen en vormingen.

 
“Van oude legerkazerne tot een eigentijds en innovatief opleidingsinstituut dat aan de hoge verwachtingen van vele partners voldoet. Dat is de opmerkelijke transformatie die het PIVO de afgelopen 25 jaar onderging. Hier geeft men op een kwalitatieve manier permanente vorming aan brandweer, dringende geneeskundige hulpverlening, politie en medewerkers van lokale en regionale besturen. Het PIVO is vandaag een huis met vele kamers, dat een essentiële bijdrage levert aan het goed functioneren van de publieke dienstverlening in Vlaams-Brabant”, zegt Jan Spooren, provinciegouverneur.

 
“Op dit moment telt het PIVO zo’n 450 docenten die elke dag voor zo’n 300 tot 500 cursisten naar de site afzakken. Na 25 jaar werking zijn er in totaal 7.169.282 lesuren gegeven en zo’n 10.000 diploma’s uitgereikt”, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor het PIVO, niet zonder trots.

 
Het PIVO kan terugblikken op een eigen-aardige geschiedenis. Zo staat het huidige opleidingsinstituut op de plek van de voormalige militaire kazerne Serge Eckstein. Van 1924 tot 1940 was het Centrum van militaire luchtscheepvaart en zetel van de school van het Militair Vliegwezen er gehuisvest. En na de WOII werd het gebruikt als Materieel- en Bevoorradings-depot voor de Belgische Luchtmacht. In 1978 eindigde de militaire activiteit op de site en startte de verkoop, in 1979 aan Bomaco en in 1995 aan de provincie Vlaams-Brabant. 
​De provincie bouwde er vanaf 1998 stelselmatig het huidige PIVO uit. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 mrt 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 05 jun 2024
Marc Colpaert | 03 jun 2024

archief