ASSE - Heraanleg fietspad over afstand van 350 meter tussen Pleinstraat en Alfons Gossetlaan

C21

ASSE - Heraanleg fietspad over afstand van 350 meter tussen Pleinstraat en Alfons Gossetlaan

A_werken_algemeen_colpaert_galmaarden_werken_winterkeer_2
Foto Marc Colpaert
 
Het Agentschap Wegen en Verkeer legt het fietspad op de Pastoor Cooremansstraat (N9/N9b) in Asse opnieuw aan. De werken starten op donderdag 22 juni. Fietsers moeten tijdelijk op de rijbaan fietsen. Binnen de werfzone geldt een parkeerverbod en snelheidsbeperking van 30 km/u. De werken duren tot en met woensdag 28 juni.
 
1 week asfalteringswerken 
 
Wegen en Verkeer legt het fietspad in de richting van Sint-Agatha-Berchem opnieuw aan. Tussen de Pleinstraat en “De Bierschuur” wordt de huidige asfaltverharding over een breedte van ongeveer 3 meter afgefreesd en heraangelegd. Van de betonverharding tussen “De Bierschuur” en de Alfons Gossetlaan wordt 3 cm gefreesd, waarna ook hier een nieuwe asfaltverharding komt. Het heraangelegde fietspad krijgt ten slotte nieuwe markeringen. De werken duren 1 week.
 
 
Fietsers op de rijbaan
 

Om de hinder te beperken wordt gewerkt met een mobiele werf. De Pastoor Cooremansstraat kan zo open blijven voor alle verkeer. Voetgangers ondervinden geen hinder. Fietsers moeten op de locaties waar gewerkt wordt op de rijbaan fietsen. Om de veiligheid te garanderen wordt tussen de Pleinstraat en “De Bierschuur” een fietscorridor over de parkeerstrook voorzien. Verderop is het mogelijk om langs de werfzone te fietsen. Bussen van De Lijn kunnen vertraging oplopen, maar de halte aan de werfzone blijft bereikbaar. Er geldt wel een parkeerverbod en een snelheidsbeperking van 30 km/u binnen de werfzone.  Actuele informatie is terug te vinden op wegenenverkeer.be/asse. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 jun 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 05 jun 2024
Marc Colpaert | 03 jun 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief