ASSE - Na Zellik krijgt ook Asse toegang tot stabiel glasvezelnetwerk van Fiberklaar

C21

ASSE - Na Zellik krijgt ook Asse toegang tot stabiel glasvezelnetwerk van Fiberklaar

A_a_fiber
 

Het Vlaamse nutsbedrijf Fiberklaar werkt gestaag verder aan de uitrol van zijn open glasvezelnetwerk in Vlaanderen. Ook in Vlaams-Brabant voorziet het inwoners van het internet van de toekomst. Zo is Asse de 17e gemeente in de provincie waar Fiberklaar aan de slag gaat, na een eerdere geslaagde campagne in Zellik. In totaal gaat het om zo’n 6.170 aansluitbare adressen.  

Tijdens de infocampagne en de werken hebben inwoners de mogelijkheid om een gratis huisaansluiting aan te vragen. Inwoners die meer informatie wensen kunnen op 26 juli een live infomoment bijwonen over glasvezeltechnologie en het verloop van de aansluiting. Een week later, vindt op 2 augustus een online infomoment plaats.

 

In juli vorig jaar werd de eerste informatieronde in deelgemeente Zellik afgerond. Daar gaat Fiberklaar ondertussen van start met de werken. Het nutsbedrijf zit echter niet stil. Om zijn missie te verwezenlijken - anderhalf miljoen huishoudens voorzien van een glasvezelaansluiting tegen 2028 - richt Fiberklaar zich nu met een nieuwe informatiecampagne ook op ‘hartje Asse’. Daar komen zo’n 6.170 adressen in aanmerking voor een gratis aansluiting op het open glasvezelnetwerk. Samen met de 4.960 aansluitbare adressen in Zellik brengt dat het totaal op meer dan 11.000 adressen. Inwoners kunnen via de adreschecker op de website van Fiberklaar nagaan of hun woning in het aansluitbaar gebied ligt. Ze kunnen de registratie online aanvragen, of tijdens de huisbezoeken.

Geen abonnementsverplichting, wel vrije keuze

Als nutsbedrijf staat Fiberklaar alleen in voor de aanleg van het glasvezelnetwerk. Zelf biedt het geen internetabonnementen aan. Daarvoor kan de consument momenteel terecht bij vijf verschillende internetproviders die het open glasvezelnetwerk gebruiken, maar Fiberklaar verwacht dat dit aantal in de toekomst nog zal toenemen. Op dit moment bieden Proximus, Mobile Vikings, Multifiber, RapidXS en edpnet diensten zoals internet, digitale televisie, streaming, clouddiensten en gaming aan via het Fiberklaar-netwerk.

 

De aanleg van glasvezel is gratis. De huidige aansluitingen blijven overigens onaangeroerd waardoor de Assenaars hun bestaande internetabonnement kunnen behouden. “Je kan de aanleg van een glasvezelnetwerk een beetje vergelijken met de aanleg van laadpalen voor elektrische wagens. Je maakt er misschien nu nog geen gebruik van, maar tegen dat je klaar bent om de overstap te maken, is de laadpaal wel beschikbaar. Hetzelfde geldt voor het glasvezelnetwerk. Je kan probleemloos je huidige internetaansluiting behouden, maar als je later sneller en stabieler internet wil, kan je kiezen voor glasvezel,” aldus Rik Missault, CEO van Fiberklaar.

 

Infomomenten

 

Om inwoners tijdig te informeren over de mogelijkheden van glasvezel, organiseert Fiberklaar twee infomomenten waarvoor inwoners zich kunnen inschrijven via www.fiberklaar.be/asse. Het eerste infomoment vindt plaats op woensdag 26 juli in zaal 't Fonteintje, Brusselsesteenweg 184 in Asse. Inwoners zijn welkom voor het onthaal vanaf 18.30 uur, waarna er een presentatie volgt. Assenaars die niet aanwezig kunnen zijn, maar wel meer informatie wensen, kunnen ook aansluiten bij een online infosessie op woensdag 2 augustus om 19.30 uur. Het Fiberklaar-team staat dan ook klaar om via chat vragen van inwoners te beantwoorden.

Wat is fiber?

Fiber is een draad van glas, zo dun als haar. Dankzij deze vezel kunnen enorme hoeveelheden data via lichtsignalen verstuurd worden in heel korte tijd en over enorme afstanden. De draad is ongevoelig voor invloeden van buitenaf, waardoor er geen negatief effect is op de datastromen.

De grote voordelen van glasvezel

Oneindige hoeveelheid data - We doen steeds meer dingen tegelijk online: thuiswerken, gamen, films en series streamen, bestanden downloaden, ... Met fiberinternet kan je met het hele gezin probleemloos samen online zijn tegen lichtsnelheid, met een haarscherpe kwaliteit en zonder haperingen. Fiber kan namelijk virtueel oneindige hoeveelheden data aan en is klaar voor alle toekomstige ontwikkelingen. Eigen aansluiting - Met fiber beschik je over je eigen aansluiting. Je hoeft jouw verbinding met niemand te delen en hebt geen last van digitale spitsuren. Zo is jouw verbinding steeds snel en stabiel en krijg je de internetsnelheid die de internetprovider belooft. Slimme keuze voor je huis - De altijd betrouwbare lichtsnelheid van glasvezel is daarnaast ongeëvenaard voor zowel het verzenden als ontvangen van gegevens. Het kan bovendien voor een meerwaarde van je woning zorgen. Een slimme keuze dus!

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 jul 2023
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief