2.775 bomen en struiken de grond in tijdens bosplantactie Kravaalbos op 9 december

C21

2.775 bomen en struiken de grond in tijdens bosplantactie Kravaalbos op 9 december

Scherm__afbeelding_2023-12-11_om_17
 
De gemeente kocht in 2021, samen met het Agentschap voor Natuur en Bos en het Vlaamse Randfonds, een aantal percelen aan in de Heuvelstraat met een totale oppervlakte van 11 ha. Dankzij deze aankoop werd ruim 40 hectare van het Kravaalbos publiek toegankelijk. Dat is bijna de helft van de totale oppervlakte van dit unieke oude loofbos dat zich op het grondgebied van Asse, Aalst en Opwijk situeert.
 
Een participatietraject werd opgestart en samen met de omwonenden, de betrokken partners en alle geïnteresseerden kwam een inrichtingsplan tot stand. Een eerste stap was de aanleg van een poel in 2022. 
 
Als tweede actie organiseerde het gemeentebestuur afgelopen zaterdag 9 december een bosplantactie ter uitbreiding van het bos. Er gingen die dag 2.775 bomen en struiken de grond in. Hiermee vergroten we het Kravaalbos met 0,8 ha. 
 
De gemeente blijft inzetten op vergroening. Dit bewijst ook deze plantactie. 
In het kader van de klimaatverandering kunnen we bijkomende bossen goed gebruiken. Daarnaast heeft de gemeente in haar klimaatactieplan 2030 ook de doelstelling 1 extra boom per inwoner opgenomen. Het gaat hierbij over bomen ‘buiten het bos’: laanbomen, bomen op pleinen, maar eveneens bomen in tuinen en bedrijventerreinen. Om deze meer dan 35 000 bomen te planten, hebben we de hulp van onze inwoners hard nodig. 
 
Het plantseizoen is net begonnen. Wie overweegt om ook een boom aan te planten, kan hiervoor gratis advies vragen aan de tuinranger via https://www.tuinrangers.be/tuinadvies-aanvragen.
 
Meer informatie over het Kravaalbos vind je op www.asse.be.
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 dec 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief