Herstel van wegdek Pontbeeklaan ZELLIK op verschillende locaties gestart

C21

Herstel van wegdek Pontbeeklaan ZELLIK op verschillende locaties gestart

Scherm__afbeelding_2024-01-23_om_11
 

Op 22 januari is het Agentschap Wegen en Verkeer gestart met herstellingswerken op de Brusselsesteenweg en Pontbeeklaan (N9) in Zellik, Asse. Het wegdek wordt opgedeeld in drie zones en op verschillende locaties aangepakt. Er is steeds minstens één rijstrook open voor het verkeer, waardoor de hinder beperkt blijft. De werken duren volgens de huidige planning 3 weken.

Werken in 3 zones
De betonplaten op de gewestweg zijn op enkele plaatsen verzakt of vertonen ernstige gebreken. In afwachting van grondige onderhoudswerken, worden daarom al lokale herstellingen uitgevoerd. De eerste zone bevindt zich ter hoogte van het kruispunt met de Kortemansstraat op de Brusselsesteenweg, in de richting van Brussel. Hier worden de gebroken en verzakte betonplaten vernieuwd. In zone 2 werkt het agentschap op verschillende locaties tussen de afgesloten afrit N9c van de Brusselsesteenweg en de Vliegwezenlaan. Zone 3 bevindt zich aan het begin van de busbaan in de richting van Asse. In zone 2 en 3 worden telkens stukken van het gewapend beton vernieuwd, waarna er een nieuwe laag asfalt over wordt gelegd. 
Gewestweg blijft open
Zone 1 wordt als eerste aangepakt in de week van 22 januari, daarna volgen gelijktijdige werken in zones 2 en 3 vanaf 29 januari. Als alles vlot verloopt en de weersomstandigheden gunstig zijn, zullen de werken 3 weken duren. Doorgaand verkeer kan de werken passeren, er blijft steeds één rijstrook open. Op de derde locatie vinden de werken plaats op de busstrook en zijn beide rijstroken open voor het verkeer. Aan het kruispunt met de Kortemansstraat geldt een snelheidsbeperking van 30 km/u. De bushalte ‘Zellik Moleken’ richting Brussel is tussen 22 en 28 januari buiten gebruik. De Lijn voorziet een tijdelijke bushalte net voor de werfzone, ter hoogte van de parking van het bedrijf FACQ. Actuele informatie is terug te vinden op wegenenverkeer.be/asse.
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 jan 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief