Euregio Jeugdorkest in Antwerpen en ASSE

C21

Euregio Jeugdorkest in Antwerpen en ASSE

Scherm__afbeelding_2024-03-26_om_18
 

In het weekend van 20 en 21 april maakt het Euregio Jeugdorkest een korte Belgische tour met 2 concerten met als titel Music for (the) pictures. Op 20 april zijn ze te horen in de Anna 3-kerk op Linkeroever en op 21 april in CC Asse.

Het Euregio Jeugdorkest is een volledig symfonisch orkest dat al bijna 40 jaar de meest getalenteerde jongeren (12-25 jaar) uit Vlaanderen en Nederland bij elkaar brengt. Het staat intussen al bijna 25 jaar onder de bezielende leiding van dirigent en pedagoog Hans Casteleyn. Het orkest musiceert op zeer hoog niveau en vele van hun alumni spelen in de beste orkesten van Europa! 

In 2018 werd het Euregio Jeugdorkest (opnieuw) uitgeroepen tot beste Jeugdsymfonieorkest van Nederland en kaapten het alle prijzen weg op het World Orchestra Festival in Wenen. Omwille van de gekende redenen (corona, wegvallen cultuursubsidies) hebben ze sindsdien helaas niet meer deel kunnen nemen aan wedstrijden of concertreizen.

Music for (the) pictures
Met enkele welgemikte orkestsalvo’s geeft de ouverture The Cowboys (Williams) het startschot aan dit spectaculaire programma. Voor de pauze neemt het Euregio Jeugdorkest je verder mee in de filmische muziek van Respighi met zijn kleurrijke Fontane di Roma en de warme maar spannende filmmuziek uit de oscarwinnende kaskraker The Inn of the Sixth Happiness (Arnold). Na de pauze is het de beurt aan de beroemde Schilderijententoonstelling. Prachtige muziek van Moessorgski op de schilderijen van Victor Hartmann in de beroemde orkestratie van Maurice Ravel. Kom genieten van deze jeugdige toptalenten!
Programma

Overture from ‘The Cowboys’ (J. Williams)

 

Fontane di Roma (O. Respighi)

I. La fontana di Valle Giulia all’alba

II. La fontana del Tritone al mattino

III. La fontana di Trevi al meriggio

IV. La fontana di Villa Medici al tramonto

 

The Inn Of the Sixth Happiness (M. Arnold, arr. C. Palmer)

I. London Prelude

II. Romantic Interlude

III. Happy Ending

 

    PAUZE

 

Schilderijententoonstelling (M. Moessorgski, orkestratie M. Ravel)

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 mrt 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief