FietsBand uit BEKKERZEEL eert de strijd tegen kanker met HeldenTapijt

C21

FietsBand uit BEKKERZEEL eert de strijd tegen kanker met HeldenTapijt

Heldentapijt5_bewerkt_2
 

FietsBand, een VZW die al sinds 2014 strijdt tegen kanker, komt op zaterdag 6 april met een wel zeer bijzonder initiatief. Onder de noemer 'HeldenTapijt' willen ze een symbolisch eerbetoon brengen aan allen die getroffen zijn door deze ziekte. Het publiek wordt uitgenodigd om namen van geliefden die de strijd aangingen of nog steeds aangaan, op het wegdek aan te brengen. Een hartverwarmende boodschap van steun en solidariteit.

“Met het HeldenTapijt willen we niet alleen onze steun betuigen aan degenen die vechten tegen kanker, maar ook een blijvende herinnering creëren aan hen die hun strijd gestreden hebben," zegt Tom Peeters, voorzitter en oprichter van FietsBand.

Het aanleggen van het HeldenTapijt vindt plaats op zaterdag 6 april tussen 10.00 u. en 17.00 u. in de Kleistraat te Bekkerzeel (Asse). De straat wordt voor deze gelegenheid volledig verkeersvrij gemaakt, zodat deelnemers in alle rust en veiligheid hun eerbetoon kunnen aanbrengen. Voor wie niet persoonlijk aanwezig kan zijn maar wel een bijdrage wil leveren, biedt FietsBand de mogelijkheid om via e-mail contact op te nemen.

“Met het HeldenTapijt willen we een plaats creëren waar mensen hun liefde en steun kunnen uiten voor hun dierbaren die getroffen zijn door kanker. Het is een symbolische manier om samen te komen en solidariteit te tonen," voegt Peeters toe.

Voor het aanbrengen van de namen op het wegdek wordt witte verf ter beschikking gesteld door FietsBand. Deze verf kan kosteloos gebruikt worden en blijft naar verwachting ongeveer zes maanden zichtbaar, ondanks de invloed van weersomstandigheden. Het aanbrengen van één of meerdere namen is eenvoudig en begeleiding is beschikbaar voor wie hulp nodig heeft.

Symbool van hoop, liefde en herinnering

“De namen die op het HeldenTapijt worden aangebracht, zijn niet zomaar letters op het wegdek. Het zijn symbolen van hoop, liefde en herinnering aan dierbaren die we verloren zijn of die nog steeds vechten tegen deze verschrikkelijke ziekte," aldus Peeters

FietsBand heeft in de afgelopen 10 jaar verschillende initiatieven ontplooid om fondsen te werven voor de strijd tegen kanker. Van kwisavonden tot wandeltochten en benefietconcerten, de organisatie heeft meer dan 200.000 euro ingezameld voor dit nobele doel. Het HeldenTapijt vormt een nieuwe stap in hun missie om steun en hoop te bieden aan zij die getroffen zijn door kanker.

“De 1000 km voor Kom op tegen Kanker is altijd een belangrijk evenement voor ons geweest. Het is een manier om onze betrokkenheid te tonen en fondsen te werven voor onderzoek en ondersteuning," zegt Peeters

Fietsevenement tvv Kom op tegen Kanker, week later

Het HeldenTapijt zal ook een symbolische rol spelen tijdens het evenement FietsBand Cyclo & Gravel - Klassieker tegen kanker, dat plaatsvindt op zondag 14 april. Meer dan 1.000 deelnemers zullen die dag fietsen voor Kom op tegen Kanker, waarbij de laatste beklimming over het HeldenTapijt zal lopen. Op deze manier worden de helden die hun strijd tegen kanker hebben gestreden, een bron van inspiratie en aanmoediging voor degenen die hen steunen. 

Het fietsevenement start en eindigt in Don Bosco Groot-Bijgaarden tussen 8.00 u. en 10.00 u. Deelnemers kunnen er kiezen uit fietsafstanden van 25, 60 en 80 kilometer op de weg, of 35 en 65 kilometer over gravelwegen. De gravelafstanden zijn te fietsen met een gps, de wegafstanden zijn alle drie bewegwijzerd.

Voor meer informatie over het HeldenTapijt of voor vragen, kunt u de website www.teamfietsband.be bezoeken of contact opnemen via e-mail: 1000km@fietsband.be. FietsBand nodigt iedereen uit om deel te nemen aan dit bijzondere eerbetoon en zo samen een boodschap van hoop en solidariteit uit te dragen in de strijd tegen kanker

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 apr 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 feb 2024

archief