ZELLIK - Delhaize opent nieuw, gekoeld en semigeautomatiseerd distributiecentrum

C21

ZELLIK - Delhaize opent nieuw, gekoeld en semigeautomatiseerd distributiecentrum

Editiepajot_zellik_delhaize_varia_03_foto_roger_mortelmans
Stéphane Seghers (Sr. Vice President Logistics and Supply Chain Delhaize België en Pieter Devriese (Logistics Director Fresh Products) voor het nieuwe gebouw DC Fresh II en de ECO dubbeldekvrachtwagen. - Foto Roger Mortelmans.
 
Editiepajot_zellik_delhaize_varia_02_foto_roger_mortelmans
De kleinere 100% elektrische stadsvrachtwagen. - Foto Roger Mortelmans.
 
Editiepajot_zellik_delhaize_varia_01_foto_roger_mortelmans
Michel Eeckhout, CEO Delhaize België. - Foto Roger Mortelmans.
 

Delhaize België neemt vandaag officieel een nieuw distributiecentrum DC Fresh II, in Zellik in gebruik. Het is technologisch en milieuvriendelijk hoogstandje in België en Europa. De gekoelde stapelplaats van 12.000 m2 is het nieuw knooppunt voor de opslag en distributie van verse en ultraverse productie aan de 189 winkels van Delhaize in België en het Groothertogdom Luxemburg. Dankzij deze investering kan Delhaize nog beter inspelen op de stijgende vraag naar verse producten.

“Delhaize wil meer dan ooit de value leader op de Belgische distributiemarkt zijn”, zegt CEO Michel Eeckhout. Wij willen dat onze klanten tevreden zijn over de kwaliteit, het productaanbod, de prijzen, de winkels, de medewerkers en de dienstverlening. Dankzij de opening van dit nieuw gekoelde distributiecentrum kunnen we onze klanten nog versere producten aanbieden. Het versaanbod is een kernactiviteit voor Delhaize en het belang van verse producten is de afgelopen jaren sterk toegenomen.
De opening van DC Fresh II is een belangrijke hefboom in de verdere groei van Delhaize België.”
“Ook op gebied van logistieke efficiëntie is de opening van DC Fresh II een belangrijke sprong voorwaarts”, zegt Stéphane Seghers, Senior Vice-President Logistics and Supply Chain Delhaize België, “want logistiek is voor ons een core business, die zich altijd moet aanpassen aan de klanten- en winkelevolutie. In de komende maanden zal het aantal verse producten dat via DC Fresh II verdeeld wordt, nog gevoelig uitbreiden om in maart 2010 op volle capaciteit te draaien.”
De oppervlakte van DC Fresh II bedraagt 12.000 m2, er zijn 52 laadkades, de temperatuur in de opslagplaats is 2° en er is een investering van ongeveer 50 miljoen euro mee gemoeid. DC Fresh II zal 22 uren per dag gedurende 6 dagen per week bedrijvig zijn en 140 man personeel zal er werken. Bij de bouw en de inrichting werd rekening gehouden met het milieu. Het gebouw is energiezuinig, uitzonderlijk goed geïsoleerd en op het dak werden zonnepanelen geplaatst, regenwater wordt opgevangen en herbruikt voor de koeling van de stapelplaats. Het gebruik van papier, karton en plastiek wordt sterk beperkt.
Tevens stelde Delhaize een volledig elektrische vrachtwagen voor die zal uitgetest worden voor de bevoorrading van de haar winkels in de Brusselse regio.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 sep 2009
Hilda Renders
Roger Mortelmans
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief