ASSE - Provincie Vlaams-Brabant schenkt aandacht aan dierenwelzijn - Chiplezer voor gevonden en verdwaalde dieren

C21

ASSE - Provincie Vlaams-Brabant schenkt aandacht aan dierenwelzijn - Chiplezer voor gevonden en verdwaalde dieren

Editiepajot_asse_dierendag_01_foto_roger_mortelmans
Commissaris Daniƫl Noens en gedeputeerde Walter Zelderloo gaven tekst en uitleg. - Foto Roger Mortelmans
 
Editiepajot_asse_dierendag_02_foto_roger_mortelmans
Nancy Roosen toont de chiplezer. - Foto Roger Mortelmans
 
Editiepajot_asse_dierendag_03_foto_roger_mortelmans
Demonstratie met de chiplezer. - Foto Roger Mortelmans
 

Zondag 4 oktober is het Werelddierendag. Sinds 1929 brengt deze dag vrienden en verdedigers van dieren die opkomen voor de rechten van de dieren in onze samenleving op de been. Tevens wordt ook de aandacht getrokken op al het leed dat dieren wordt aangedaan. Ons land telt ongeveer 1.750.000 honden en 1.600.000 katten.

De provincie Vlaams-Brabant trekt zich het lot van onze lieve viervoeters aan. De provincie werkt samen met gemeenten, politiezones en dierenasielen aan initiatieven die het welzijn van de dieren vergroten. Om het dierenwelzijnsbeleid efficiënt te voeren werd een beginselverklaring voor een diervriendelijke gemeente ontworpen. Al vijf gemeenten hebben deze beginselverklaring ondertekend. Daarnaast is er een nieuwe samenwerkingsovereenkomst tussen gemeenten en dierenasielen. Tenslotte lanceerde de provincie de campagne “Verplichte identificatie van uw dier”.
“Ondanks deze verplichting”, zegt gedeputeerde voor dierenwelzijn Walter Zelderloo, “hebben heel wat honden nog altijd geen chip en veel eigenaars van paarden zijn nog niet op de hoogte van de regelgeving. Daarom willen wij naar aanleiding van de Werelddierendag de eigenaars van de dieren aansporen hun dieren te laten registreren.”
“Ook de lokale politie”, zegt Daniel Noens, commissaris van de politiezone AMOW,” heeft een rol te spelen en vormt een onmiskenbare schakel om de dierenrechten te laten respecteren.
De lokale politie is ook uitgerust met een identificatietoestel om de chips te kunnen uitlezen bij gevonden en verdwaalde dieren.”
Voor dierenliefhebbers is het dus heel belangrijk dat hun dier een chip heeft, zodat bij verloren lopen hun geliefde viervoeter snel kan teruggevonden worden.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 okt 2009
Hilda Renders
Roger Mortelmans
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief