“Soulmade” is de aardevriendelijke conceptwinkel van ASSE

C21

“Soulmade” is de aardevriendelijke conceptwinkel van ASSE

Editiepajot_asse_soulmade_foto_steven_walravens
Sofie Van Nuffel biedt met Soulmade activiteiten en producten aan die de aarde goed gezind zijn of die de afvalberg helpen verminderen. Foto: Steven Walravens
 

Begin oktober opende Sofie Van Nuffel tegenover het station van Asse haar aardevriendelijke conceptwinkel. “Soulmade is een conceptwinkel waar van begin tot einde gebruik is gemaakt van ecologische, herbruikbare of recyclage materialen. De andere producten zijn op een ambachtelijke bezielde manier vervaardigd.” licht de 34-jarige Sofie Van Nuffel ons toe.

Op het eerste zicht lijkt Soulmade een gewone boetiek voor dames-, heren en kinderkleding. Maar de trendy collectie bestaat uit betaalbare ecologische kledij van de merken Ethos en Ideo die een hele filosofie meedragen. Ze zijn van mening dat als mode op de juiste manier gemaakt wordt, iedereen hiervan profiteert, zowel de klanten, de boeren als de arbeiders.
Bij ons bezoek aan Soulmade liet Sofie ons kennis maken met haar collectie bamboekleding. “Bamboe heeft verschillende voordelen ten opzichte van katoen. Bamboe als grondstof is ecologisch zeer interessant, geen behoefte aan schadelijke sproeimiddelen of extra irrigatie.  Bamboe biedt als natuurlijke vezel ook comfortvoordelen : zacht en soepel om dragen, ademend, anti-bacteriële eigenschappen, dus minder snel zweetgeurtjes.” Dit zijn enkele van de vele pluspunten die Sofie opsomde.
Naast nieuwe kledij kan je bij Soulmade ook terecht voor retouches en restyling van kledij die al een tijdje in de kleerkast hangen en op een tweede leven wachten. In de nabije toekomst wil Sofie ook starten met workshops.
Tevens wil Sofie jonge kunstenaars de kans geven om hun werk aan de wereld te tonen. “Indien de kunstenaars met hun creativiteit willen meehelpen de afvalberg te verkleinen kunnen ze hun werk toonstellen en/of verkopen bij Soulmade.”
Wie zich verder wil verdiepen in het concept van SOULMADE moet zeker en vast eens doorklikken naar www.soulmadecreations.be
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 okt 2009
Steven Walravens
Steven Walravens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief