Sociale huisvestingsmaatschappij Providentie uit ASSE creëert langdurige leegstand in één gemeente en gaat tegelijk massaal bouwen in een andere gemeente van Vlaams-Brabant

C21

Sociale huisvestingsmaatschappij Providentie uit ASSE creëert langdurige leegstand in één gemeente en gaat tegelijk massaal bouwen in een andere gemeente van Vlaams-Brabant

Editiepajot_peter_reekmans
Repro agr

Vlaams Volksvertegenwoordiger Peter Reekmans (LDD) ontdekte recent langdurige leegstand van 57 sociale woningen in amper 2 Vlaams-Brabantse gemeenten (Aarschot en Kapelle-op-den-Bos). Doordat deze voorbeelden geen uitzonderingen zijn en de situatie in gans Vlaams-Brabant zeker nog erger is gaat LDD zelf op onderzoek met www.leegstand.be . Een meldpunt voor langdurige leegstand van sociale woningen in Vlaanderen.

Uitgerekend vandaag raakt ook bekend dat er in Merchtem de komende jaren bijna 170 nieuwe sociale woningen zullen worden gebouwd. De uitwerking ervan is toevertrouwd aan bouwmaatschappij Providentia. Maar laat dat nu net de sociale huisvestingsmaatschappij zijn die in een andere Vlaams-Brabantse gemeente Kapelle-op-den-Bos al sinds 2002, bijna 8 jaar voor leegstand zorgt in 8 woningen. In 2004 besliste Providentia om deze 8 woningen te renoveren en in 2007 besliste ze dan ineens om ze af te breken en er nieuwe te sociale wooneenheden te plaatsen. Vandaag zijn we bijna 2010 en gebeurde er met deze woningen nog steeds niets. Dit verhaal bewijst dat sommige huisvestingsmaatschappijen zoals Providentia er blijkbaar niet in slagen om binnen redelijke termijn een reeks bestaande woningen te renoveren of een nieuw project op die locatie op te starten. Trouwens, begin september 2009, heeft het schepencollege van Dilbeek dezelfde huisvestingsmaatschappij cv Providentia aangemaand de brandveiligheid in een ganse wijk, de Reinaertwijk in Groot-Bijgaarden, in orde te brengen. "Blijkbaar moet een gemeentebestuur hen op zo'n essentiële zaak wijzen" betreurt Reekmans.

Vlaams parlementslid Peter Reekmans (LDD) wil de sector van de sociale huisvesting grondig gaan hervormen, zodat praktijken als deze van Providentia niet langer mogelijk zijn.
 
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 nov 2009
Gerrit Achterland
agr
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief