Beduidend minder interventies ondanks recordopkomst tijdens carnaval

C21
Halle_carnaval
 

Beduidend minder interventies ondanks recordopkomst tijdens carnaval

Dsc_9301_01
 

Nooit eerder lokte carnaval Halle zoveel volk. Niet alleen de zondagstoet maar ook de lichtstoet ’s avonds brachten een massa volk op de been. Ondanks de recordopkomst noteerden de hulpdiensten beduidend minder interventies.

Nooit eerder zoveel volk

Schattingen maken van het aantal bezoekers, is een onbegonnen zaak. Maar organisator Halattraction bevestigt dat carnaval 2019 uitzonderlijk veel volk lokte. Niet alleen in Halle-centrum maar ook in de Sint-Rochuswijk stond het publiek rijen dik om een glimp op te vangen van de Halse kleurrijke carnavalspracht. Ook de Grote Markt en de Beestenmarkt liepen de voorbije nacht opnieuw aardig vol voor de openluchtparty’s.

De recordopkomst heeft Halle wellicht te danken aan het stralende lenteweer en de zachte maxima. Het is ook het eerste carnavalsfeest van de voorbije weken dat niet af te rekenen had met regenbuien of stormweer. Heel wat carnavalsvierders van over het ganse land zakten volgens organisator Halattraction dan ook af naar Halle om hun feestachterstand in te halen.

Medische interventies met een derde gedaald

Meer bezoekers betekent doorgaans ook meer interventies. Maar zondag daalde het aantal medische interventies met één derde in vergelijking met vorig jaar. Slechts 10 feestvierders werden door het Rode Kruis overgebracht naar het ziekenhuis omdat ze verwondingen hadden opgelopen of teveel alcohol tussen neus en kin hadden gegoten.

Ook de brandweer van de zone Vlaams-Brabant West en de politie van de zone Zennevallei beleefden een rustige carnaval. Veel agenten zijn bovendien in burger of dragen een carnavalsoutfit waardoor incidenten zeer snel gedetecteerd en aangepakt worden.

Tot 20u44 kan het publiek zijn stem uitbrengen

Vanavond om 21u33 vindt op de Grote Markt de prijsuitreiking plaats. En voor het eerst kan ook het publiek via de stadsapp zijn stem uitbrengen. Dat kan nog tot 20u44.

In deze poll gaan we niet op zoek naar de grootste of kleurrijkste carnavalsgroep. Wel willen we achterhalen welke carnavals- of vriendengroep de fijnste indruk heeft achtergelaten bij het grote publiek.

Deelnemen kan via de stadsapp tot 20u44 (krottenworp). Van zodra de stemming is afgesloten, worden er automatische enkele winnaars aangeduid onder de deelnemers. Zij krijgen een waardebon (€ 50) aangeboden door de Verenigde Handelaars.

Laatste dag carnaval!

Vandaag staan onder aan de Krottenworp, de prijsuitreiking en het vuurwerk op de affiche. Maar morgenvroeg stip 6u valt het doek over dit feestje en kan het aftellen beginnen naar carnaval 2020. Maar eerst hebben de feestvierders nog een druk programma af te werken. Een overzicht:

18u44 Vertrek krottenmaandagstoet
21u11 Krottenworp op de Grote Markt (met als hoofdprijs de gouden krot (waarde € 500))
21u33 Prijsuitreiking carnaval 2019

22u22 Monstervuurwerk vanop de Graankaai
23u11 Verbranding van carnaval 2019 op Oudstrijdersplein door de Gilles & Pierrots van Groot Halle
23u33 Verrassingsoptreden op de Grote Markt
00u11 Verbranding van carnaval 2019 op de Biezeweide door de Gilles & Paysannes van Sint-Rochus
00u22 Halle duikt in zijn derde en laatste dolle nacht

Opgelet: minima dalen vannacht tot amper 2 graden!

Maandagnacht belooft bijzonder koud te worden. Volgens het KMI dalen de minima tot amper 2 graden. Pas je kleding aan (laagjes zijn ideaal) en beperk je alcoholverbruik. Alcohol geeft een vals gevoel van warmte maar in werkelijkheid koelt je lichaam sneller af!

Ook vannacht rijden de carnavalsbussen

De feestvierders kunnen vannacht opnieuw gebruik maken van de feestbussen. Deze bedienen Halle, Sint-Pieters-Leeuw en Beersel en vertrekken steeds aan het station van Halle. Ze rijden uit vanaf het ogenblik dat de gewone dienstregeling is afgelopen.

Een overzicht

lijn

 

maandagnacht

11

Halle - Sint-Pieters-Leeuw - Vlezenbeek

elk uur

33

Halle - Essenbeek - Lembeek

elk uur

44

Halle - Breedhout

elk uur

55

Halle - Beersel -Ruisbroek

elk uur


 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 apr 2019
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Devogeleer Emile | 22 feb 2024
Devogeleer Emile | 22 feb 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief