DE RASP’ rare muzikant bij de Gilles van groot Halle

C21
Halle_carnaval
 

DE RASP’ rare muzikant bij de Gilles van groot Halle

Dsc_1679_01__large_
 
Dsc_0524_01__large_
 
Dsc_9354_01__large_
 

Hallenaar Jo Debuscher  ( 45 jaar ) is tijdens het Halse Carnaval bij iedereen gekend als ‘De Rasp’, die naam heeft hij te danken aan zijn vreemd instrument dat hij bespeelt samen met de muzikanten van de Gilles.

Het instrument dat Jo bespeelt kan je vergelijken met een ‘Rasp’ een metalen koker met tandjes, wanneer Jo daarover streelt met een ijzeren stokje komt er inderdaad muziek uit, ‘De Rasp’ speelt zowat alle liedjes van de Gilles op zijn instrument.

 Jo Debuscher is niet aangesloten bij een carnavalsvereniging, vriendenkring of dergelijke, en toch is hij dit jaar de peter geworden van de Gilles van Groot Halle. Jo was in 2004 op stap gegaan op zoek naar de groep Gilles, die hij enorm bewonderde, van het lange wachten werd de Gilles fan moe, en ging op een bank wat uitrusten, waar hij diep in slaap viel. De groep Gilles werd gevraagd indien men Jo onder weg mocht tegenkomen hem mee te nemen , wat ook gebeurde de Gilles namen Jo mee en hij mocht zelf mee aan tafel schuiven bij het ontbijt. Sinds die dag is ‘De Rasp’ een vaste pion geworden bij de groep Gilles van Groot Halle. Niet verkleed als Gilles maar in zijn eigen carnavalspak, nu al 15 jaar lang. In het begin keken de muzikanten hem raar aan ‘wat komt die hier doen!’ Maar met de tijd behoort hij tot een vast lid van het muziekkorps van de Gilles.

 Op de vraag wat is er moeilijk aan? Antwoord ‘De Rasp’ muziek maken op mijn rasp is voor mij niet moeilijk, ‘het enige wat moeilijk is om avonds op klompen naar huis te stappen zonder Gilles muziek achter mij, probeer dan maar eens op stap te blijven gaan’ lacht Jo De Rasp.

Of hij ooit als Gilles mee zal stappen in het Halse Carnaval is hij zeker, hij blijft als Rasp mee in de stoet op te stappen. en plezier te maken met zijn Gilles.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 apr 2019
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 25 feb 2024
Devogeleer Emile | 22 feb 2024
Devogeleer Emile | 22 feb 2024

archief