HALLE - Groen licht voor carnaval 2022

C21
Halle_carnaval
 

HALLE - Groen licht voor carnaval 2022

Mini_sh2_7001_01
 
Mini_sh2_6975_01_1_
 
Mini_sh2_6985_01
 
Mini_sh2_6992_01
 
Mini_sh2_6993_01
 
Mini_sh2_7007_01
 

  Halle viert dit jaar voluit carnaval. 

De kogel is door de kerk. Op 26,27,en 28 maart 2022 viert Halle opnieuw carnaval zoals vroeger, zonder beperkingen! 

Halle is daarmee de eerste carnavalsstad die opnieuw een volwaardig carnavalsfeest organiseert. Omdat dat wellicht nog meer feestvierders dan normaal zal lokken, nemen de stad en organisator Halattraction extra veiligheidsmaatregelen. Zo kunnen we met z'n allen na twee jaar eindelijk weer volop en veilig carnaval vieren.

Afgelopen vrijdag besliste het Overlegcomité om vanaf 7 maart 2022 de coronabarometer op geel te zetten. Ook de Gouverneur van de provincie Vlaams-Brabant werd geconsulteerd en gaf een gunstig advies. Dat betekent meteen ook GROEN LICHT voor carnaval Halle met alles erop en eraan op 26, 27 en 28 maart 2022! Omdat ook in Halle de voorbije weken de coronacijfers gunstig evolueerden, troffen organisator Halattraction, de Stad Halle en de veiligheidsdiensten achter de schermen al de nodige voorbereidingen voor een volwaardig carnavalsfeest.

Iedereen heeft in de afgelopen periode immense inspannigen geleverd om er klaar voor te zijn, en dat terwijl het nog onzeker was of carnaval Halle ook echt plaats zou kunnen vinden.

"De wens van Halattraction is altijd geweest om een carnaval te kunnen vieren met alles erop en eraan en op de gekende datum van einde maart. Een afgezwakte versie of op een ander moment, zagen wij niet zitten", aldus voorzitter Jos Appelmans van Halattraction.

"We hebben ons niet laten opjagen, noch door voorstanders, noch door de tegenstanders. Geduld en onze rustige vastheid heeft ons geholpen om op een weloverwogen manier de knoop door te hakken", zegt burgemeester Marc Snoeck (Vooruit).

Nieuw tijdens Carnaval Halle 2022

Herbruikbare bekers

De stad en Halattraction zetten samen met de Halse horeca hun schouders onder een duurzaam carnavalsfeest. Daarom zullen de cafés vanaf dit jaar enkel gebruik maken van herbruikbare bekers.

Op de kermis is dat niet het geval, maar, daar geldt de verplichting om het afval te sorteren. Daarvoor zijn extra vuilnisbakken en vuilniseilandjes voorzien.

Extra veiligheidsmaatregelen

Nu we in Halle voor het eerst sinds 2019 weer uitgebreid carnaval kunnen vieren, verwachten we nog meer feestvierders dan andere jaren. De Politiezone Zennevallei zet daarom extra personeel in om de verwachte toestroom aan bezoekers te kunnen managen.

Er word ook samengewerkt met andere lokale korpsen en de federale politie.

Daarnaast zorgt Halattraction voor uitgebreide feestruimte op de Beestenmarkt en de Maandagmarkt. Zo kan het volk beter gespreid worden over de verschillende pleinen.

De hulppost van het Rode Kruis en het veiligheidsdorp wordt verplaatst naar de gebouwen van het Heilig Hart en College (ingang op kruispunt Vuurkruisenstraat/Handbooghof).

2000 parkeerplaatsen aan Colruyt

In samenwerking met Colruyt Group wordt aan het Wilgenveld een gratis parking met 2000 plaatsen voorzien voor de bezoekers die op zaterdag of zondag naar caranaval Halle komen.

Zo willen we verkeersinfarcten voorkomen en de toegangswegen naar de binnenstad vrijhouden voor de hulpdiensten. Wie gebruikt maakt van Waze wordt rechtstreeks naar de parking geleid en kan veilig parkeren op anderhalve kilometer van de binnenstad.

Vanaf de parking hangen er wegwijzers die de bezoekers naar de stoet of feestpleinen leiden.

Info: Integrale veiligheid noodplanning@halle.be of telefoon 02 365 97 15 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 mrt 2022
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Devogeleer Emile | 24 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 25 feb 2024
Devogeleer Emile | 22 feb 2024
Devogeleer Emile | 22 feb 2024

archief