Halse reuzen op stap tijdens 2de Vontjesstoet

C21
Halle_carnaval
 

Halse reuzen op stap tijdens 2de Vontjesstoet

Dsc_4261_01_01__groot_
 

 Op zaterdag 30 september en zondag 1 oktober gaan de Halse reuzen op stap in eigen stad. Op beide dagen gaat de Vontjesstoet uit, telkens om 14u. Op zaterdag trekken Reus Parapluke en co door de Sint-Rochuswijk en zondag wandelen ze in het centrum.

Op zaterdag 30 september vertrekt de Vontjesstoet om 14u op het Halse Stationsplein. De Gilles en Paysannes van Sint-Rochus en dweilorkest DeciBells begeleiden hen muzikaal doorheen de Sint-Rochuswijk.

Het parcours: Stationsplein, Sint-Rochusstraat, Biezeweide, Nijvelsesteenweg.

Rondgang tijdens Weekend van de Klant

Op zondag 1 oktober vertrekken de reuzen om 14u aan de Klinkaert voor een rondgang in de binnenstad tijdens het Weekend van de Klant. De Gilles en Pierrots van Groot Halle, Theater Jaja, Accelero Gooik, de Sint-Martinusfanfare, dweilorkesten DeciBells en d’Hopmaten en de Halse Dansmariekes komen mee.

Het parcours: Klinkaert, Cardijnplein, Grote Markt, Basiliekstraat, Maandagmarkt, Beestenmarkt, Volpestraat, Korte Vest, Molenborre, Arkenvest, Basiliekstraat, Maandagmarkt, Beestenmarkt, Volpestraat, Minderbroederstraat en Oudstrijdersplein.

Om 15u30 kleden de mensen van vzw Servais het standbeeld van de Kleine Vaantjesboer aan.

De organisatoren van de Vontjesstoet krijgen voor hun evenement een projectsubsidie van stad Halle. Wil je iets realiseren in Halle, mensen bij mekaar brengen, je steentje bijdragen aan de bruis in onze stad? Dan kan je financiële steun krijgen van de stad. Het projectsubsidiereglement dat de stad daarvoor in het leven riep, staat open voor alle organisaties en inwoners van Halle.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 sep 2023
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief