HALLE – Halattraction komt met enkele vernieuwingen in Carnaval Halle 2024

C21
Halle_carnaval
 

HALLE – Halattraction komt met enkele vernieuwingen in Carnaval Halle 2024

Dsc_0706_01___groot_
 
Dsc_0710_01___groot_
 
Dsc_0717_01__01___groot_
 
Dsc_0720_01__01___groot_
 
Dsc_0729_01__01___groot_
 
Dsc_0733_01__01___groot_
 
Dsc_0740_01__01___groot_
 

 Gisteren avond werd in de riante Villa Servais door de leden van Halattraction het programma van Carnaval Halle 2024 voorgesteld aan de pers.

Omdat de Villa Servais zowat centraal ligt van het parcour dat de stoet zondag aflegt van de Biezenweide naar de Grote Markt

 

Op zaterdag 24 februari starten we met een nieuwigheid in de kalender.

De kleine vaantjesboer die traditiegetrouw werd aangekleed in het carnavalsweekend op zaterdag zal dit in de toekomst doen 2 weken voor Carnaval samen op de avond wanneer de heerschappij symbolisch verbrand wordt op het Oudstrijdersplein.

Na de herinrichting van de Beestenmarkt en het plaatsen van groene stroken was het duidelijk dat in het weekend van carnaval de kleine vaantjesboer wat verdoken stond tussen de Heras- hekken.

Dit samen met het feestgedruis wat steeds vroeger begint was de charme van het aankleden een beetje verdwenen. We hopen nu enkele weken voor carnaval dat dit een veel mooiere invulling krijgt en geven we zo ook de kans om Hallenaren aan te spreken die met de 3 dagen niet van het gewoel moeten weten. Iedereen kan zo genieten van deze mooie traditie die niet verloren mag gaan en de kleine vaantjesboer krijgt zo de eer die hem toekomt.

We starten die avond om 19u44 op de beestenmarkt waar de confrérie van de vaantjesboer de feestelijkheden zal aanvatten .

Na enkele korte speeches van de voorzitter en diegene die het peterschap aanvaard heeft zal er geklonken worden met hals duivelsbier.

Rond 20u11 zal de stoet in gang gezet worden om het pluimengedoe 2023 te begeleiden naar hun symbolische verbranding op het Oudstrijdersplein.

We zijn bijzonder trots dat de 2 gillesgroepen hier samenwerken om de stoet en de verbranding naar een uniek moment in het carnavalsgebeuren te brengen.

De wegbeschrijving ziet er als volgt uit, vanop de Beestenmarkt gaan we via de Melkstraat richting Grote Markt waar er een rondedans zal gehouden worden .

Een rondedans is een traditie waar de gilles in een grote ronde dansen om boze geesten te verjagen.

Vanop de Grote Markt gaan we na de rondedans richting Basliekstraat, Bergensesteenweg, Korte Vest, Minderbroederstraat om zo aan te komen om 21u33 op het Oudstrijdersplein en de verbranding aan te vatten.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 feb 2024
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Devogeleer Emile | 24 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 25 feb 2024
Devogeleer Emile | 22 feb 2024
Devogeleer Emile | 22 feb 2024

archief