REGIO - Via BOB bescherm je meer levens dan je denkt

C21

REGIO - Via BOB bescherm je meer levens dan je denkt

Schermafbeelding_2022-11-25_om_21

‘Belgische Brouwers’ stond 27 jaar geleden mee aan de wieg van BOB vanuit haar maatschappelijk engagement dat alcohol drinken en rijden niet samengaan. Deze winter roept zij samen met trouwe partners Assuralia, de Gewesten, de federale en lokale politie en VIAS, opnieuw iedereen op om niet te drinken en te rijden. Hierbij vormt het catchy refrein ‘It’s my life’ (Dr Alban) het conceptueel kader voor de transitie die BOB wil maken naar ACT BOB. BOB moet nóg meer aanwezig zijn en sensibiliseren om alle Belgen steeds op een veilige manier aan het verkeer te laten deelnemen. Vandaar de slogan: ‘BOB beschermt levens’, want als BOB bescherm je meer levens dan je denkt! 

Vzw ‘Belgische Brouwers’ zet ook deze eindejaarsperiode wederom haar schouders onder de BOB wintercampagne. De brouwers pleiten al jarenlang voor een verantwoorde en gematigde omgang met hun producten, zijn tegen elke vorm van alcoholmisbruik, vooral bij jongeren, in het verkeer, ... Belgische bieren zijn er om van te genieten en met mate te degusteren. Onze boodschap is dan ook duidelijk: wie het stuur neemt, drinkt niet. 

Als mede oprichter heeft ‘Belgische Brouwers’ in 1995 samen met VIAS het BOB concept ontwikkeld met de insteek om van de sensibilisering rond drinken en rijden een positief verhaal te maken. Tijdens de eindejaarsfeesten mag je een lekker bier drinken maar engageer je om BOB te zijn en jezelf en anderen veilig thuis te brengen. BOB kan ook steeds vaker mee klinken met een alcoholvrij bier. 

It’s my life 

Tot op heden werd er met de partners steeds gesensibiliseerd via een eindejaars- en een zomercampagne. Doch wij vinden dat de lat nog hoger moet worden gelegd. BOB moet in een sterk veranderende maatschappij nog meer aanwezig zijn, nog meer sensibiliseren op alle mogelijke manieren om alle Belgen actief hun verantwoordelijkheid te laten nemen om op een veilige manier aan het verkeer deel te nemen. Dit is de overgang van BOB naar ACT BOB waarbij ‘It’s my life’ van Dr Alban het conceptuele kader vormt. Als je Bob bent, zorg je er niet alleen voor dat je medereizigers veilig thuiskomen, maar zorg je ook voor de veiligheid van fietsers, voetgangers, spelende kinderen, andere automobilisten, huisdieren, kortom: iedereen die je onderweg tegenkomt (cfr. campagnevideo). ‘It’s my life’ biedt een metafoor voor het zich toe-eigenen van het BOB concept. Zo zullen we met ACT BOB meer aanwezig zijn in het dagelijkse leven, een eerste concreet voorbeeld hiervan is de affiche die je tijdens deze eindejaarsperiode in de rayon van de alcoholvrije dranken bij Carrefour zal terugvinden. Andere voorbeelden kunnen zijn een aanwezigheid op concerten, dorps- en bedrijfsfeesten, in horecazaken, ... ‘Als BOB bescherm je meer levens dan je denkt.’ 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 nov 2022
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Devogeleer Emile | 07 feb 2023
Marc Colpaert | 29 jan 2023
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 09 jan 2023

archief