DROGENBOS B.C.URSM Drogenbos is goed bezig

C21

DROGENBOS B.C.URSM Drogenbos is goed bezig

Editiepajot_bart_devill___biljart
foto Bart Devillé
 

 De biljartclub werd in 1926 opgericht en voor de start belandden we in de Cheval Blanc, café in de Brusselse Marollen. Na verandering van lokaal veranderde de naam in Cercle Billard St.Michel om na het 50 jarig bestaan ‘koninklijk’ te worden en later te verhuizen naar Drogenbos om vandaag BC URSM Drogenbos te heten.

En het mag worden gezegd, de club is goed, zeg maar ‘heel goed’ bezig, ook mede door het feit dat oud-leden van Hallensia de club van Drogenbos kwamen versterken, nadat de Halse club ophield te bestaan.
 
Onlangs kwam B.C. URSM Drogenbos in het nieuws met de inhuldiging en ‘in’spelen van een zogenaamde ‘matchtafel’ of een grote biljarttafel. Secretaris en penningmeester Serge Yernaux: “Normaal gaat de aankoop van zulke grote biljarttafel ons financieel petje te boven. Gelukkig konden we er eentje tweedehands op de kop tikken en mede dank zij de subsidie van de gemeente en de hulp van heel wat vrijwilligers beschikken we nu over een pracht exemplaar.
Om het financieel te kunnen blijven bolwerken wordt jaarlijks een Brochette kermis georganiseerd in de cafetaria van de Sporthall Drogenbos, dit jaar zaterdag 1 maart vanaf 18u30. Dit jaar organiseert de club in haar lokaal ook de finale van het criterium 20-Band van het Gewest Brabant. Dit op donderdag 20/2 vanaf 19u30 en zaterdag 22/2 vanaf 14u.
 
Voorzitter van URSM Drogenbos is Ferdinand Mannaerts, sportbestuurder Daniel Vanderstuyft, secretaris/penningmeester Serge Yernaux en adj.secretaris Dominique Lecocq. De club telt momenteel 16 spelende- en 11 steunende leden. Wie zich geroepen voelt om mee te komen biljarten mag contact opnemen met Serge Yernaux(0496/42.51.21) en Daniel Vanderstuyft 02/377.47.93.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 feb 2014
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief