DROGENBOS - Overeenkomst Palmyra in kader van huisvesting Oekraïense vluchtelingen goedgekeurd.

C21 Css

DROGENBOS - Overeenkomst Palmyra in kader van huisvesting Oekraïense vluchtelingen goedgekeurd.

Editiepajot_bart_devill___woonzorgcentrum_palmyra
WZC Palmyra / foto Bart Devillé
 

 

Op de jongste gemeenteraad van Drogenbos werd een overeenkomst met Woonzorg Centrum Palmyra in het kader van de huisvesting van Oekraïense vluchtelingen unaniem goedgekeurd. Ook het gemeentebestuur van Drogenbos heeft de afgelopen weken in Drogenbos Oekraïnse vluchtelingen opgevangen én dit bij particulieren. Daar is gebleken dat deze opvangplaatsen altijd niet duurzaam zijn heeft het gemeentebestuur van Drogenbos met Woonzorg Centrum Palmyra een overeenkomst aangegaan waarin deze vluchtelingen duurzaam kunnen worden gehuisvest. Het gemeentebestuur komt hiervoor in aanmerking voor een subsidie van de Vlaamse Overheid.

 

Het agendapunt werd toegelicht door burgemeester Alexis Calmyn(Drogenbos Plus-LB): “Het gaat specifiek over 4 serviceflats, bezettingsgraad van 16 vluchtelingen, die door het gemeentebestuur gehuurd zullen worden bij Palmyra, ons woonzorgcentrum.

De overeenkomst heeft een minimale duur van 6 maanden en gaat pas in wanneer de flats effectief verhuurd worden. Het lokaal bestuur staat in voor de maandelijkse vergoeding van € 175/maand/assistentiewoning voor de eerste 3 maanden. Vanaf de 4de maand bedraagt de maandelijkse vergoeding € 400/maand/assistentiewoning. “ Voor wie het nog niet zou weten, Woon- en zorghuis Palmyra vind je in Zennebeemd 13-15 in Drogenbos, vlakbij het centrum van de gemeente. Wel stedelijk gelegen, maar toch beschikt men over een zeer aangename en ruime tuin, als het ware een oase van rust dichtbij de hoofdstad. Ook kan men er genieten van de gezellige lichte cafetaria met een groot zonneterras….. de Oekraïense vluchtelingen zullen hier ongetwijfeld tot rust komen.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 mei 2022
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 23 jun 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 30 mei 2022

archief