Drogenbos vertegenwoordigd in Woonmaatschappij Halle/Vilvoorde

C21

Drogenbos vertegenwoordigd in Woonmaatschappij Halle/Vilvoorde

Editiepajot_bart_devill___calmeyn
Burgemeester Calmeyn / ingezonden foto
 

 In kader van de oprichting van de woonmaatschappij Halle/Vilvoorde-Zuid ontving de gemeente Drogenbos een schrijven met de vraag om effectief toe te treden als aandeelhouder. Dit kwam ter sprake op de gemeenteraad van 17 november.

Woonpunt Zennevallei heeft 100 aandelen ter beschikking waarop Drogenbos kan intekenen. Elk aandeel heeft een waarde van €12.50 maar moet slechts voor 25% volgestort worden. Concreet komt dit neer op €312.50. Dit budget zal voorzien worden in 2023. Momenteel heeft de gemeente Drogenbos geen bestuurder, noch vertegenwoordiger in de raad van bestuur. Dit zal echter veranderen in de woonmaatschappij Woonpunt Zennevallei.

De gemeenten die geen bestuurder hebben in de raad van bestuur van de Woonmaatschappij kunnen wel een waarnemend vertegenwoordiger aanduiden. Daarom wordt Drogenbos uitgenodigd om te beslissen wie er vanaf 1 januari 2023 mag worde uitgenodigd om deel te nemen aan de raad van bestuur. Bij voorkeur is dit de bevoegde schepen. Voor Drogenbos kan deze taak opgenomen worden door de burgemeester, tenzij het college van burgemeester en schepenen hier anders over beslist. De gemeenteraad ging akkoord dat burgemeester Alexic Calmeyn de gemeente zou vertegenwoordigen. Deze laatste onthield zich als belanghebbende, de andere leden van de gemeenteraad gingen unaniem akkoord. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 nov 2022
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief