Veilige fietspaden voor Humaniteitslaan (N266) in DROGENBOS

C21

Veilige fietspaden voor Humaniteitslaan (N266) in DROGENBOS

Schermafbeelding_2022-12-21_om_10
 

Het Agentschap Wegen en Verkeer plant de heraanleg van de Humaniteitslaan (N266) in Drogenbos. Ter voorbereiding van deze werken starten de nutsmaatschappijen in januari/februari 2023 met het verleggen van de nutsleidingen. Waar nodig worden ook nieuwe leidingen aangelegd. Nadat de nutswerken zijn afgerond, kunnen de eigenlijke wegenwerken starten.

Nieuwe asfaltlaag en veilige fietspaden 

Na afronding van de nutswerken zal er enkele weken geen werfactiviteit zijn. Daarna start Wegen en Verkeer met de heraanleg van de Humaniteitslaan. Daarbij krijgt de gewestweg over een afstand van 750 meter een nieuwe asfaltlaag en aangepaste rijstroken. Bovendien grijpt Wegen en Verkeer de werken aan om een veiliger en breder enkelrichtingsfietspad aan te leggen richting Sint-Pieters-Leeuw. Na de werken scheidt een groenzone er de fietsers af van het autoverkeer. Het dubbelrichtingsfietspad en voetpad in de richting van Brussel blijven behouden, maar worden opnieuw aangelegd. 

 

Wat verandert er?

Veilig enkelrichtingsfietspad: aan de westkant van de Humaniteitslaan komt een veilig nieuw fietspad. In plaats van het huidige smalle fietspad langs de auto’s komt er een breder fietspad, afgescheiden van het autoverkeer door een groenzone.

Aangepaste rijstroken: om ruimte vrij te maken voor fietsers, wordt de breedte van de rijstroken aangepast volgens de huidige richtlijnen. De volledige rijweg krijgt ook een nieuwe asfaltlaag.

Dubbelrichtingsfietspad blijft: het fietspad aan de andere kant wordt opnieuw aangelegd, maar de indeling blijft dezelfde. Het dubbelrichtingsfietspad, voetpad en de parkeerstrook blijven behouden. 

Groene parkeerstrook: waar mogelijk wordt de parkeerstrook aangelegd in grastegels. Zo sijpelt het regenwater vlot in de bodem.

Actuele informatie op wegenenverkeer.be/drogenbos

 

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 dec 2022
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief