Gemeente mandatarissen kunnen voortaan in DROGENBOS eretitel krijgen

C21

Gemeente mandatarissen kunnen voortaan in DROGENBOS eretitel krijgen

Https___static
 

Op de gemeenteraad van donderdag 21 maart stond er op de dagorde ook een reglement voor toekenning eretitels mandatarissen.
Tekst en uitleg werd gegeven door burgemeester Alexis Calmeyn. Dit agendapunt zorgde voor zoveel vragen dat er wel werd over gestemd-unaniem goedgekeurd-maar wel met de belofte dat er aan het reglement wijzigingen zouden worden aangebracht, rekening houdend met de tussenkomst van de raadsleden.
Waar het op neer komt, Drogenbos kan eretitels toekennen aan gewezen gemeenteraadsleden en – schepenen onder de voorwaarden van het reglement.
Aan de eretitel zijn geen financiële of materiële voorwaarden verbonden. Om de eretitel van ere-gemeenteraadslid te krijgen, moet de aftredende mandataris gedurende ten minst 12 jaar in de gemeenteraad van Drogenbos zitting hebben gehad en…….(!)van onberispelijk gedrag zijn.
Dit ook om de eretitel van ere-schepen te krijgen. De schriftelijke aanvraag wordt gericht aan de voorzitter van de gemeenteraad, dit kan wel niet tijdens de sperperiode bij verkiezingen.
Nog dit: een eretitel van ere-gemeenteraadslid en/of ere-schepen kan maar éénmaal worden toegekend, conform de voorwaarden zoals opgelegd in het reglement.
Tenslotte, de eretitel wordt toegekend door de gemeenteraad in besloten zitting en bij geheime stemming.

 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 mrt 2024
Hugo Deville
Bart Deville
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief