Drogenbos wat nu

C21

Drogenbos wat nu

Editiepajot_bart_devill___nahyd_meskini
Nahyd Meskini / ingezonden foto
 

 

Als er één faciliteitengemeente was waar tot nu geen problemen waren, was het wel Drogenbos. Maar daar kwam nu verandering in…. Niet tussen Vlamingen en Franssprekenden, wel bij UF…..

Het was al opgevallen dat schepen Nahyd Meskini(UF) af en toe afwezig bleef op de gemeenteraad. Op de jongste gemeenteraad werd dan kennis genomen van het ontzetten van Nahyd Meskini uit de UF-fractie. Voor de niet ingewijden, Drogenbos wordt bestuurd door een meerderheid Drogenbos Plus-LB(10), de oppositie bestaat uit UF(5) en GO 1620(2). En het mag worden gezegd, tot nu zonder zware problemen. Maar hier is nu duidelijk ergens verandering in gekomen. Zo betreurde op de gemeenteraad van 18/4 burgemeester Alexis Calmeyn al de afwezigheid van schepen Meskini om tekst en uitleg te geven. Ook gaf hij mee dat hij klacht ging neerleggen bij Agentschap Binnenlands Bestuur tegen Schepen Meskini voor haar “ongepast gedrag”.

De jongste gemeenteraad nam dan kennis van de fractie UF en het ontzetten van Mw Meskini uit deze fractie. Tekst en uitleg werd gegeven door raadslid Grégory Boen. Zo gaf hij mee dat schepen Meskini niet meer de afkorting U.F. mag gebruiken voor “persoonlijke en politieke doeleinden zonder de voorafgaande toestemming  van alle vertegenwoordigers van de Franstalige politieke partijen van Drogenbos. “ UF zal ook de Franstalige democratische politieke fracties(DEFI, MR, PS, Les Engagés en onafhankelijken) blijven vertegenwoordigen.”

En de repliek van schepen Nahyd Meskini: “Ik heb 10 jaar lang een fantastische werkrelatie gehad met de leden van UF en ik vond dat het tijd werd dat we elk apart gingen werken. Ik voelde dat er behoefte was aan een nieuw dynamiek in onze gemeente waarbij burgers meer te zeggen hebben over hun electorale keuzes. “ De schepen wilde nauwer samen werken met de bevolking door hun een enquête voor te leggen zodat ze hun mening kunnen geven over de naamkeuze  en een nieuwe burgerbeweging en over hun verkiezingsprogramma. “ Schepen Meskini blijft haar functie als eerste schepen met al haar bevoegdheden behouden.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 jun 2024
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 18 jun 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief