EDINGEN – Unieke tentoonstelling van orchideeën tijdens het Paasweekend

C21

EDINGEN – Unieke tentoonstelling van orchideeën tijdens het Paasweekend

Orchide__n__2014
EDINGEN – Unieke tentoonstelling van orchideeën tijdens het Paasweekend - © Deschuyffeleer
 

Ook dit jaar tijdens het Paasweekend komt de dienst Animatie van de stad op de proppen met een unieke tentoonstelling van alles wat rond orchideeën draait in de fraai gerestaureerde paardenstallen en de ruime Acaciazaal van het stadspark. De uitzonderlijke tentoonstelling van de orchideeën wordt ook nu weer gelinkt aan de passie voor Azië.

Het spreekt voor zich dat de orchidee met haar talloze soorten en variëteiten doorheen het ganse opzet centraal staat. De tentoonstelling strekt zich dan ook uit over een oppervlakte van meer dan 1.000m². Naast de eigenlijke bloemenpracht maken ook kunstenaars, Belgische en buitenlandse professionelen en orchideeënclubs maar al te graag gebruik van de tentoonstelling om de bezoekers mee te laten genieten van hun passie voor deze buitengewone bloem aan de hand van foto’s, kantwerk, parfums en schilderijen. En tijdens de ganse duur van de tentoonstelling pakken de leden van de Club des Orchidophiles Wallons ook uit met demonstraties van het verpotten van hun lievelingsbloem.
De tentoonstelling loopt tijdens het Paasweekend op zaterdag 19, zondag 20 en maandag 21 april telkens van 10 tot 18u en wordt best gecombineerd met een bezoek aan het kasteelpark in zijn eerste lentetooi. Vooral de tuinen, de waterpartijen en de prachtige dreven en lanen van dit mooi doch nog vrij onbekend park zijn een bezoek en een fikse wandeling meer dan waard. De inkom voor de tentoonstelling en het park bedraagt 5 euro voor volwassenen en 3 euro voor studenten, gepensioneerden en de inwoners van Edingen.  
Meer info bij de dienst Animatie (02/397.10.30 of nicole.vanholder@enghien-edingen.be).
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 mrt 2014
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief