EDINGEN - Kinderkribbe Mélusine opent haar deuren

C21

EDINGEN - Kinderkribbe Mélusine opent haar deuren

Opening_cr__che_21_maart___8_
EDINGEN - Kinderkribbe Mélusine opent haar deuren - © Deschuyffeleer
 
Opening_cr__che_21_maart___19_
EDINGEN - Kinderkribbe Mélusine opent haar deuren - © Deschuyffeleer
 
Opening_cr__che_21_maart___4_
EDINGEN - Kinderkribbe Mélusine opent haar deuren - © Deschuyffeleer
 
Opening_cr__che_21_maart___6_
EDINGEN - Kinderkribbe Mélusine opent haar deuren - © Deschuyffeleer
 
Opening_cr__che_21_maart___20_
Jean-Marc Nollet, vice-president van Wallonië en van de Franse Gemeenschap en tevens ook onder meer Gemeenschapsminister van Kinderwelzijn en OCMW-voorzitter Christophe Deville - © Deschuyffeleer
 
Opening_cr__che_21_maart___23_
EDINGEN - Kinderkribbe Mélusine opent haar deuren - © Deschuyffeleer
 
Opening_cr__che_21_maart___26_
Directrice Nathalie Raspé met de fee 'Mélusine' - © Deschuyffeleer
 

Mélusine, het gezamenlijk nieuw kinderopvangproject van het stadsbestuur en het OCMW, naast de polykliniek aan de Oude Markt, werd zopas officieel ingehuldigd door minister Jean-Marc Nollet, bijgestaan door burgemeester Olivier Saint-Amand en OCMW-voorzitter Christophe Deville. De verbouwingswerken namen nagenoeg 14 maanden in beslag. Een bijzonder fraaie gedenkplaat aan de inkom herinnert aan deze toch wel bijzondere gebeurtenis.

Ook Edingen kampt met een nijpend tekort aan opvangplaatsen voor kinderen van uitwerkende moeders of ouders. Mélusine brengt dan ook in dit domein vraag en aanbod wat meer in evenwicht. De vernieuwde kinderkribbe, een project overigens nog ontstaan in de vorige legislatuur onder de impuls van toenmalig OCMW-voorzitter Jean-Yves Sturbois, kreeg inmiddels een erkenning van het Office de la Naissance et de l'Enfance (O.N.E.), de Franstalige tegenhanger van Kind en Gezin voor 54 voltijdse kindplaatsen. Daarmee worden het aantal opvangplaatsen meteen verdrievoudigd. In de praktijk vertaalt deze erkenning zich dan ook in de opvang van  een 70-tal baby's en peuters.
Jean-Marc Nollet, vice-president van Wallonië en van de Franse Gemeenschap en tevens ook onder meer Gemeenschapsminister van Kinderwelzijn erkent dat er in haast alle steden en gemeenten een tekort aan kinderopvang bestaat: “Het ontbreken van kinderopvangplaatsen is geen nieuw probleem.
De bevolking groeit gestaag en er komen steeds meer en meer werkende moeders en ouders die dan ook minder en minder zelf kunnen zorgen voor hun kroost. Er is zeker ook in dit domein nog een hele weg af te leggen. En niettegenstaande de budgettaire beperkingen, verantwoordt dit nijpend tekort beslist een prioritaire behandeling”.
Mélusine, een modern, kleurrijk en goedgelegen kinderdagverblijf, wil in de toekomst alleszins borg staan voor het aanbieden van een kwaliteitsvolle opvang en dit binnen een warme, huiselijke sfeer waar elk kind centraal staat. “Ons enthousiast en professioneel 20-koppig team engageert zich maar al te graag de ouders de nodige ondersteuning te bieden waarbij een open communicatie centraal staat” aldus directrice Nathalie Raspé.
Mélusine ontvangt kinderen van 0 tot 3 jaar, van maandag tot vrijdag,  van 7u tot 18u30. Contactgegevens: mcae.cpas-enghien@publilink.be of 02/395 45 45.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 mrt 2014
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief