Veelvraat moet NINOVE netter maken

C21

Veelvraat moet NINOVE netter maken

Editiepajot_jacky_delcour_2015-06-19_glutton_stedelijk_afval
 

De technische dienst van stad Ninove nam twee ‘Gluttons’ – Engels voor veelvraat – in gebruik. Met de geluidloze en milieuvriendelijke stofzuiger voor stedelijk afval zal de reinigingsdienst nog betere resultaten kunnen voorleggen voor de netheid van het openbaar domein. 

De reinigingsdienst levert momenteel al flink wat inspanningen om de binnenstad netjes te houden, maar schepen van leefmilieu Wouter Vande Winkel benadrukt dat de aankoop van de Gluttons, toch een verschil zal maken op het terrein: “We investeren daarmee 38.000 euro in openbare netheid, maar die investering is zijn geld waard. Onze mensen kunnen niet alleen op kortere tijd grotere stukken reinigen en dus frequenter langskomen, maar de kwaliteit van het opruimen zal ook beter zijn omdat de Glutton ook kleiner afval zoals sigarettenpeuken of stukjes papier met gemak opzuigt.” 

 

De Gluttons zijn bovendien een flinke stap vooruit voor de stadsmedewerkers, voor wie het manueel opruimen veel belastender is dan het mechanisch opzuigen van afval.

 

Schepen van lokale economie en middenstand Tania De Jonge is uiteraard ook tevreden over de aankoop aangezien een nette binnenstad van belang is voor de middenstand. “In het najaar plannen we bovendien een uitbreiding van het aantal vuilnisbakken in de binnenstad aangezien er op sommige locaties te weinig voorzien zijn,” vertelt De Jonge, “Daarvoor is momenteel een subsidieaanvraag lopende, maar de stad is alvast rond met het dossier.”

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 jun 2015
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 01 mei 2024
Marc Colpaert | 29 apr 2024

archief