De stad NINOVE zet meer de focus op de vuilnisbakken op haar grondgebied

C21

De stad NINOVE zet meer de focus op de vuilnisbakken op haar grondgebied

Editie_ninove_kledingcontainer_2__kopie_
Intriest dat men nu al camera's ter hoogte van een kledingcontainer moet plaatsen. - Foto Marc Colpaert
 
Jaarlijks organiseert de organisatie Mooimakers in Vlaanderen de handhavingsweek tegen zwerfvuil en sluikstorten. De stad Ninove legt nu de focus op het misbruik van openbare vuilnisbakken. Er verschijnen nu zelfs al camera's bij sommige kledingcontainers.
 
 
De concessiehouder van een textielcontainer in de Groeneweg in Ninove heeft zelfs een camera geplaatst, via een aanvraag bij de stad Ninove. Dit is om het sluikstorten tegen te gaan. Het is wel ver gekomen dat we straks onze hele buurt vol camera's moeten hangen, omdat sommige mensen blijkbaar overal huisvuil achterlaten. Ondertussen focust de technische dinst en de dienst integrale veiligheid op het misbruik van openbare vuilnisbakken.
 Deze vuilnisbakken dienen om kleine vormen van afval zoals een leeg blikje of een snoepverpakking in te gooien. Jammer genoeg zijn er tal van mensen die hier gewoon hun huishoudelijk afval ingooien. Zo draaien wij, de gemeenschap natuurlijk op voor de gevolgen. Door de inzet van het team van Ninove Nette Stad werden er op één week in oktober niet minder dan 60 zakken  aangetroffen, waarbij tien dossiers werden opgesteld. De camera's konden tevens nog vijf sluikstorters vatten.  Dit jaar werden er al 47 sluikstortdossiers opgesteld. 

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 okt 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 23 dec 2021

archief