N-VA NINOVE vraagt strengere handhaving en hogere GAS-boetes voor hardleerse sluikstorters

C21

N-VA NINOVE vraagt strengere handhaving en hogere GAS-boetes voor hardleerse sluikstorters

A_karolienderoose_profielfoto
Karolien

De Kaardeloodstraat in Ninove ligt al enige tijd in het vizier van sluikstorters. Er werden al zwerfvuilcamera’s geplaatst, maar het probleem keert gewoon terug wanneer deze weggehaald worden. Het stelselmatig dumpen van afval zorgt ook voor overlast in andere straten van Ninove en ook in de verschillende deelgemeenten. In sommige gevallen zijn de daders zelfs bekend. Maar het is telkens de belastingbetaler die de opruimkosten moet betalen.

Striktere handhaving 

De stad kan een tandje hoger steken in de strijd tegen hardleerse sluikstorters. Mensen krijgen de indruk van straffeloosheid en zijn het meer dan beu. Op een vorige gemeenteraad was er nog sprake om meer GAS-controles te laten uitvoeren. Maar daar is het alweer stil over, het enkel inzetten van mobiele camera’s volstaat niet, zegt Karolien De Roose (gemeenteraadslid N-VA). Eens de camera’s weg zijn keert het sluikstorten gewoon terug, soms zelfs hardnekkiger. De pakkans moet dus verhoogd worden en een striktere handhaving op het terrein is vereist. Daarnaast zijn ook doeltreffende en afschrikwekkende boetes voor overtreders noodzakelijk. 

Gepeperde rekening 

Om de strijd tegen zwerfvuil en sluikstorten te winnen houdt N-VA Ninove vast aan de combinatie van volgende hoofdmaatregelen en sancties: extra controles en de inzet van mobiele camera’s om de pakkans te vergroten, hogere GAS-boetes en een dure doorrekening van de opruimkosten aan de daders, preventieve sancties rond afval en recyclageregels die aan overtreders worden opgelegd en tot slot een goede opvolging van die overtreders om de burgerzin terug aan te wakkeren. 

  

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 jun 2022
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 26 mei 2023
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief