N-VA NINOVE tevreden met extra schoolbanken in Ninove

C21

N-VA NINOVE tevreden met extra schoolbanken in Ninove

Samdeduffeleer2
Sam De Duffeleer.- Ingezonden foto

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert € 1.189.082 in Ninove. Met dit geld kunnen GO! Atheneum en het Hartencollege 151 extra plaatsen creëren.  De investering komt bovenop de eerdere investeringen in extra capaciteit. “Investeren in onderwijskwaliteit betekent ook investeren in een kwaliteitsvolle plaats voor élk kind”, zegt Weyts.  

Onderwijsminister Ben Weyts investeert deze regeerperiode in totaal 3 miljard euro in scholenbouwprojecten. Dat is nog eens 500 miljoen euro méér dan in de vorige regeerperiode. Ook het budget voorzien voor structurele extra plaatsen in bestaande scholen is met € 360 miljoen historisch hoog. De middelen worden verdeeld op basis van de capaciteitsmonitor, die in kaart brengt waar een plaatstekort verwacht wordt. De capaciteitsmonitor wijst uit dat er vooral in het secundair onderwijs extra plaatsen nodig zijn. Met de investering van € 1.189.082 kunnen er in Ninove 151 extra plaatsen bijkomen. Het gaat over 13 extra plaatsen In GO! Atheneum en 138 extra plaatsen in het Hartencollege.

Sam De Duffeleer, zelf leerkracht en bestuurslid bij N-VA Ninove, is heel tevreden met de extra inspanningen die minister Weyts doet voor het Ninoofse onderwijs. Naast het lerarentekort vormen ook de capaciteitsproblemen een groot probleem.

 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 jun 2022
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 12 aug 2022
Sam Herremans | 12 aug 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief