NINOVE - De RUP INGHELANTSITE werd definitieve goedkeuring

C21

NINOVE - De RUP INGHELANTSITE werd definitieve goedkeuring

Foto_3_katie_japanse_esdoorn__kopie_
Katie ingezonden foto
 
Katie Coppens schepen van ruimtelijke ordening is opgelucht: “Na jaren intensief werk kunnen we aankondigen dat het RUP Inghelant werd goedgekeurd op de gemeenteraad . Een werk van lange adem. Een werk van 4 jaar maar nodig om alle administratieve verplichte stappen te doorlopen.  De Inghelantsite is de site gelegen tussen De Dender, De Burchtstraat, Graanmarkt en Kaaischoolstraat. Een RUP is nodig om een bestemming te wijzigen. De vroegere bestemming van openbaar nut (met de Kaaischool) werd gewijzigd naar bestemming wonen/horeca om het wonen aan de Dender mogelijk te maken. Vooreerst werd er in twee workshops geluisterd naar wat onze Ninovieters wensen op deze locatie. Uit deze participatie met Ninovieters volgde dat men vooral een site wilde met veel groen, autovrij , wonen aan de Dender met gezellige horeca-aangelegenheden, een aangename plaats om te vertoeven. In februari 2024 wordt de Kaaischool gesloopt behoudens de vleugel aan de Dender die zal gerestaureerd worden en een publieke functie krijgt voor kleinschalige marktjes, muziekoptredens, cultuurevenementen enz.
Er wordt een voorlopige parking aangelegd op de plaats van de gesloopte Kaaischool en het fiets- en voetpad van de Kaaischool/parking naar de Graanmarkt (Winebar) wordt aangelegd en geopend. Deze parking zal in de toekomst wanneer de bouw op de plaats van de Kaaischool start en er op deze locatie een ondergrondse parking komt met daarboven wonen en een publieke ruimte in het overgebleven deel van de Kaaischool en horecamogelijkheden. In een eerste fase zal er een ondergrondse parking aangelegd worden tussen de Graanmarkt en de toeristische kapel.

Er komt een groenpark voor de ingang van het sociaal huis (ocmw De Cooman gebouw)  langs waar later ook een kade aan en naar de Dender zal aangelegd worden. Rondom dit park is bebouwing mogelijk voor wonen en handelszaken/horeca zowel langs de achterkant van de panden op de Graanmarkt als op de Kaaischoolsite. Aan de Graanmarkt komt een opening van een 10- tal meters met pad naar het park , De Dender en het Sociaal huis, de nieuwe bewoning . Tussen de toeristische kapel en de Graanmarkt zijn ook serviceflats voorzien. “  Alain Triest: “Ook als schepen van economie en parkeren ben ik blij met de goedkeuring van dit RUP. Dit wordt een mooi stadsdeel met extra gezellige horecaplekjes en bijkomende openbare parkeergelegenheden voor onze binnenstad en winkelstad” 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 jan 2024
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief