Kom naar de Lachyoga voor senioren in het Sociaal Huis in Ninove

C21

Kom naar de Lachyoga voor senioren in het Sociaal Huis in Ninove

Editie_ninove_standbeeld_3__kopie_
Deze twee zijn gestopt met lachen.- Foto Marc Colpaert
 
Luc Van Imschoot, gecerfitieerd lachleraar- animator, organiseert op dinsdag 23 april om 14.30 uur voor senioren een Lachyoga in het Sociaal Huis in de  Burchtstraat 46, in Ninove (de grote zaal gelijkvloers). Lachyoga is gebaseerd op het feit dat we niet hoeven te wachten tot er iets gebeurt om te kunnen lachen: we zorgen er zelf voor dat we lachen. Het sociale en interactieve aspect zijn hierbij heel belangrijk: zien lachen doet lachen!
 
Eveneens maakt het lichaam geen onderscheid tussen een gemaakte lach of een echte lach: dezelfde weldoende effecten - zowel lichamelijk als geestelijk - zijn het gevolg (stimuleren van de bloedsomloop, verlagen van de bloeddruk, ontspanning, massage van het spijsverteringsstelsel, gemakkelijker relativeren,...). Bij lachyoga streven we zelfs niet naar een echte lach: het is leuk meegenomen als het gebeurt maar niet het doel. Lachen is loslaten, in het hier & nu zijn, stoppen met denken. Dat strookt niet met het streven naar een doel.
 
Schuddebuik met ons mee en neem even de tijd om je zorgen weg te lachen in groep. Het enige wat je nodig hebt is een dosis goesting, comfortabele kledij, een flesje water en een handdoek of matje. Gebracht door Luc Van Imschoot, gecerfitieerd lachleraar- animator, creatief agoog en gratis voor senioren.
 
Wanneer ? Dinsdag 23 april om 14.30 uur
 
Waar ? Sociaal Huis, Burchtstraat 46, 9400 Ninove (grote zaal gelijkvloers)
 
Deelname aan de infosessies is gratis. Inschrijven is verplicht via senioren@ninove.be of 054 50 50 50 of via het seniorenloket.

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 apr 2024
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 17 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief