Huis van het Kind en CC De Plomblom slaan handen in elkaar voor Week van de Opvoeding in Ninove

C21

Huis van het Kind en CC De Plomblom slaan handen in elkaar voor Week van de Opvoeding in Ninove

A_ninove
De week van de Opvoeding van 16 tot 23 mei, is een jaarlijkse campagne die opvoeden en ouderschap centraal zet. Huis van het Kind organiseert daarom verschillende activiteiten rondom opvoeden. Zij willen onder andere de langste vlaggenlijn van Ninove maken, die op de familiedag tijdens het verjaardagsweekend van CC De Plomblom wordt opgehangen.
De Week van de Opvoeding wordt elk jaar georganiseerd van 16 tot 23 mei. Deze jaarlijkse campagne wil opvoeden en ouderschap zichtbaar en bespreekbaar maken, vooral door allerlei lokale initiatieven met en voor ouders te organiseren. Huis van het Kind Ninove plant 5 activiteiten verspreid over de maand mei en begin juni.
 
 
Programma
 
8 mei tot 23 mei ▸ Werk mee aan de langste vlaggenlijn van Ninove
 
Versier zelf een vlagje, drop het voor 23 mei in één van de deponeerboxen en kom het eindresultaat bewonderen op de familiedag van CC De Plomblom op 26 mei. Eén vlagje voor elk kind jonger dan 12 jaar in Ninove, dat is het doel!
15 mei ▸ Infoavond: orde in de chaos als ouder met jonge kinderen ▸ 19.30 tot 21.30 uur ▸ Sociaal Huis, Burchtstraat 46, Ninove
Een interactieve workshop door Lien Collart, CM-gezondheidsconsulent, over de positieve impact van een goede gezondheid op jou en je gezin. Voor ouders van jonge kinderen.
 
23 mei ▸ Participatieavond zorgspeelotheek gevolgd door workshop ‘Ontprikkelen met sensorisch materiaal’ ▸ 19 tot 20.30 uur ▸ Sociaal Huis (grote zaal), Burchtstraat 46, Ninove
Voorstelling van de zorgspeelotheek. Geef jouw input over het toekomstige aanbod en de werking! Voor vrijwilligers, partners, ouders en begeleiders.
 
 28 mei ▸ Babymassage ▸ 10 tot 11 uur ▸ Sociaal Huis (Consultatiebureau Kind & Gezin), Burchtstraat 46, Ninove
 
Voor baby’s tussen 6 weken en 6 maanden met hun mama of papa, i.s.m. CM
 
 
6 juni ▸ Kapsels met papa ▸ vrije inloop van 16.30 tot 18 uur ▸ Sociaal Huis (Ontmoetingsruimte), Burchtstraat 46, Ninove
 
Een activiteit speciaal voor papa’s in de aanloop naar vaderdag. Leer zelf staartjes, dotjes en vlechtjes maken in het haar van je kind.
 
 
Praktisch
 
Alle activiteiten zijn gratis maar inschrijven is verplicht. Dat kan via 054 50 50 50 of via huisvanhetkind@ninove.be.
 
Meer informatie over de activiteiten vind je op www.sociaalhuisninove.be/activiteiten-huis-van-het-kind.
 
Meer informatie over de familiedag in CC De Plomblom vind je op www.ccdeplomblom.org/programma/familiefestival.
 
 

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 mei 2024
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 17 mei 2024

archief