Feestweek voor 30 jaar CC De Plomblom in Ninove

C21

Feestweek voor 30 jaar CC De Plomblom in Ninove

Editie_ninove_bib_2__kopie_
Foto Marc Colpaert
 
Met een Night of the Ploms op zaterdag, een gratis familiefestival op zondag en véél toeters en bellen viert CC De Plomblom tussen 20 en 27 mei dat het al dertig jaar de culturele hotspot van Ninove is. Sinds het openingsweekend, eind mei 1994, gingen er in CC De Plomblom meer dan 2000 voorstellingen door, naast honderden opvoeringen van lokale harmonieën, zangkoren, dansverenigingen, musicalstudio’s, revuegezelschappen en ‘de muziekschool’. De veelheid en diversiteit aan opvoeringen illustreren hoe belangrijk dit cultuurcentrum voor de Ninovieters en het maatschappelijk gebeuren in onze stad geweest is en hopelijk nog lang zal blijven.
 
Dertig uur cultuur
 
In de aanloop naar het feestweekend, trakteren we de bezoekers van CC De Plomblom op ’30 uur cultuur voor 30 jaar jaar cultuurcentrum’. Dinsdag 21 mei is filmavond met eerst drie kortfilms van de Ninoofse animatiefilmer Nicolas Keppens en nadien ‘The Chapel’ van Dominique Deruddere. Special guest op onze rode loper is actrice Taeke Nicolaï, die de hoofdrol speelt in deze film.
 
De familievoorstelling ‘Mos’ van Sprookjes enzo op woensdag 22 mei is uitverkocht, maar voor de theatervoorstelling ‘Once upon a time in de Westhoek’ van Cie Cecilia (met Sebastien Dewaele en Wouter Bruneel) op donderdag 23 mei zijn er wel nog tickets. Na het feestweekend komen auteur Erik Vlaminck en Tutti Fratelli nog langs met de brievenvoorstelling ‘Dikke Freddy Forever’ en SKaGeN met de theatervoorstelling ‘Gambling Games’.
 
 
Cadeau van ‘Coach’ Arnout
 
Het feestweekend ’30 jaar CC’ start op zaterdag 25 mei vanaf 17 uur met taart, een plezante fotobooth en verjaardagswensen van onder andere Lieven Scheire en Jade Mintjens. We onthullen een feestelijk foyergedicht van Roel Richelieu Van Londersele. Acteur Alain Rinckhout cureert een ludieke veiling van curieuze hebbedingen. We veilen onder andere gadgets van Urbanus, Jan Jaap van der Wal en Arnout Van Den Bossche, gehandtekende foto’s van artiesten die hier passeerden én memorabilia uit 30 jaar CC De Plomblom. De opbrengst van de veiling gaat naar vzw Habbekrats.
 
Parelen Blommen
 
Vanaf 18.45 uur laat Fête Laweit op het buitenpodium iedereen dansen op swingklassiekers en New Orleans-vibes. Om 19.45 uur verplaatst het feest zich naar de schouwburgzaal. Nio toont waarom hij de Open Mic 2023 won en geeft dan het podium aan onze ‘huismuzikanten’ Lennert Cobbaert, Thijs De Clus, Tim Toegaert en Bram Van Den Berghe. Zij fabriceerden een exclusief ‘Gala van de Parelen Blom’ met 30 nummers die een link hebben met 30 jaar CC De Plomblom. Een verrassende nostalgische avond met een muzikale terugblik in onvervalste galastijl!
 
 
Baraque in Oorwoud
 
Zondag 26 mei zetten we vanaf 13 uur een party op kindermaat voor je klaar. We trakteren knutselhoekjes, een speelstraat, de Tuttenrups, een blotevoetenpad, glittertattoos en knotsgekke kapsels. Samen met het Huis van het Kind proberen we de (s)langste vlaggenlijn te maken. In het lovertheater voorspelt Theater Tieret de toekomst in de voorstelling ‘Baraque Future’. Radio Oorwoud serveert om 15 uur op het buitenpodium een ‘Beest of!’ met de meest aanstekelijke liedjes uit drie albums. Wees klaar voor tuimelende otters, slechtgezinde pissebedden en overenthousiaste olifanten en kom lekker meebrullen!
 
 Ontdek het feestprogramma en bestel tickets op www.ccdeplomblom.org
 
 
 

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 mei 2024
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 03 jun 2024

archief