N-VA Ninove vraagt uitbreiding voor trouwen in openlucht

C21

N-VA Ninove vraagt uitbreiding voor trouwen in openlucht

Trouweninopenlucht
Ingezonden foto
 
In 2021 werd het voorstel van Karolien De Roose (gemeenteraadslid N-VA) om een plan uit te werken om het huwen op buitenlocaties in Ninove mogelijk te maken, weggestemd door de meerderheid. In 2022 werd vanuit de meerderheid alsnog een voorstel goedgekeurd om het lovertheater achteraan CC De Plomblom aan te wenden als extra locatie om huwelijksplechtigheden in openlucht te voltrekken.
 
Karolien De Roose vroeg via een schriftelijke vraag de cijfers op over het aantal huwelijken in openlucht die plaatsvonden in 2022, 2023 en 2024. In 2022 vonden er 7 huwelijken in het lovertheater plaats, in 2023 14 en in 2024 nog geen enkel. Voor deze zomer zijn wel nog 3 huwelijken in openlucht ingepland.
 
In tegenstelling tot Ninove heeft in andere steden en gemeenten trouwen in openlucht veel meer succes en wordt hier ook heel actief communicatie rond gevoerd. Op de website van de stad Ninove bijvoorbeeld werd geen melding gemaakt van de mogelijkheid om ook in openlucht te trouwen.
 

Karolien De Roose vraagt om aan de mogelijkheid om ook in Ninove te trouwen in openlucht meer ruchtbaarheid te geven. De website van de stad Ninove werd ondertussen aangepast en sinds kort staat expliciet gespecifieerd dat er in de maanden juli, augustus en september op zaterdag gehuwd kan worden in openlucht. Dit is een eerste positieve stap, maar extra communicatie is hier zeker nodig. In de gemeenteraadsbeslissing van mei 2022 is niet opgenomen dat enkel op zaterdag in openlucht zou kunnen worden getrouwd. Ik vraag dan ook om de website van de stad nogmaals aan te passen en conform de gemeenteraadsbeslissing de mogelijkheid te bieden om elke dag te kunnen huwen in openlucht. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 mei 2024
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 03 jun 2024

archief