Zomerdrink zet wandelclub en zwerfvuiljagers in de kijker in Denderwindeke

C21

Zomerdrink zet wandelclub en zwerfvuiljagers in de kijker in Denderwindeke

A_ninove
Ontmoetingscentrum Plosj in Denderwindeke zet op zondag 23 juni tussen 14 en 17 uur de deuren open voor een (gratis) zomerdrink. Op deze drink kan je onder meer kennismaken met een nieuwe Denderwindekse wandelclub en de lokale zwerfvuiljagers. Inschrijven voor de zomerdrink kan tot vrijdagmiddag via ninove.be/zomerdrink-winnik, senioren@ninove.be of 054 50 50 50.
 
 
 
De zomerdrink is meteen ook de afsluiter van ‘Winnik omarmt’, een project dat het voorbije jaar honderden inwoners samenbracht. “We ontvingen vorig jaar van de Vlaamse overheid een budget om extra te investeren in acties voor een zorgzame buurt. Als lokale draaischijf voor het project kozen we voor ontmoetingscentrum Plosj”, zegt schepen Veerle Cosyns. “Het doel was om zoveel mogelijk mensen samen te brengen, zodat ze samen hun schouders kunnen zetten onder een warme, veilige en propere buurt. We zijn nu een jaar verder en horen van vele inwoners dat het project toch wat in gang heeft gezet. En nóg mooier is dat er uit dit samenzijn enkele mooie initiatieven zijn gegroeid, zoals een wandelclub en de acties van de zwerfvuiljagers.” Plosj blijft de volgende jaren hét (ontmoetings)centrum voor samenkomsten van onder meer de wandelaars en zwerfvuiljagers. Het centrum zal daarnaast ook activiteiten organiseren voor 60-plussers.
 
 
Zomerdrink met een ijsje en muziek
 
Woon je in Denderwindeke, ga dan op zondag 23 juni een babbeltje slaan met je naaste en verre buren. Inschrijven voor de zomerdrink kan via ninove.be/zomerdrink-winnik, senioren@ninove.be of 054 50 50 50. Ben je 70-plus, geef dat dan zeker aan bij je inschrijving, want je krijgt een extra attentie. De stad voorziet trouwens niet enkel een drankje en een ijsje, maar ook muziek van de groep ‘Vrijspel’.
 
Ophaling recycleerbaar afval
 
Je kan op de zomerdrink ook kennismaken met een nieuw proefproject van fietskoerierdienst Snel&Wel. Binnenkort haalt de vzw recycleerbaar afval op aan huis in Denderwindeke en brengt dat (op een ecologisch verantwoorde manier) naar het ILvA-containerpark.
 

  

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 jun 2024
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 18 jul 2024
Marc Colpaert | 17 jul 2024

archief