Padstappers GERAARDSBERGEN met 31 ste Mattentaartentocht

C21

Padstappers GERAARDSBERGEN met 31 ste Mattentaartentocht

_dsc5731
Foto: © Jimmy Godaert
 

Geraardsbergen, de Parel van de Vlaamse Ardennen zal opnieuw op 20 april het toneel zijn van een heuse wandelklassieker. Wie met trein of bus komt krijgt een korte opwarming van 250 m tussen het station en de startzaal. Elke deelnemer krijgt de gelegenheid om de mattentaart, onze streeklekkernij met Europees kwaliteitslabel, bij de start gratis te proeven bij afgifte van zijn persoonlijke inschrijfkaart. Tijdens deze tocht maken de wandelaars kennis met de landelijke schoonheid, de klimmetjes her en der en natuurlijk de enige echte ovenverse lekkere mattentaart.

Opnieuw staan de Geraardsbergse “M”s in de kijker, na de eerder vermelde Mattentaart, is er natuurlijk het Manneken-Pis, de Marbol en de beruchte “Muur”. Ook deze keer zijn er drie afstanden die deze echte kuitenbijter niet onder de voeten geschoven krijgen, namelijk: 6, 10 en 14 km. Alle andere afstanden: 8, 12, 16, 22, 32 en 42 km gaan over de meest besproken Vlaamse helling van de voorbije jaren. Wie liever zijn eigen weg zoekt, kan op stap met de GPS. Twee afstanden worden hiervoor voorzien, 18 en 26 km. Wie deze afstanden wenst te wandelen, stuurt best vooraf een mail naar info@padstappers.be. Je kan vooraf installeren, de dag zelf kan je gewoon inschrijven en kan je direct op stap.
Er is een omloop van 6 en 8 km voorzien voor kinderen die wensen deel te nemen aan de fotozoektocht. Voor de ouderen is er de vragenzoekktocht op de 12 km. Bij de start ontvangen de kinderen hun deelnemingsformulier. Beide omlopen zijn, waar nodig dan ook voorzien voor kinderwagens, de 6 km wordt zelf voorzien voor rolstoelen waar nodig. 
Alle afstanden komen over de Markt. De stad organiseert er de Dag van de Mattentaart en de opening van het toeristisch seizoen. Voeg daarbij de opening van het nieuwe Manneken-Pis museum en er zijn redenen genoeg om hier even te blijven.
De langere afstandentrekken door het Boelarebos. Een prachtig natuurbiotoop aan de rand van de stad. De boshyacint, geniet van het bronrijke bos en spreidt zijn purperen gloed uit in deze periode van het jaar.
Aan natuur heeft Geraardsbergen ook geen tekort, heel wat bossen en natuurgebieden liggen op het uitgestrekte grondgebied. Al naargelang de gekozen afstand komt men door het Abdijpark, het Boelarebos, het Arduinbos en het Bourengbos. Vanaf 16 km komen ook de Boelaremeersen in de omlopen voor.
Veel van deze gebieden laten in deze tijd een prachtig tapijt aan boshyacinten, daslook, bosanemoon of dotterbloem bewonderen.
Verder komen in de omlopen diverse rustige dorpjes voor. Al deze dorpskernen worden verbonden met elkaar via karrensporen, veldwegen en rustige voetwegen. 
Kortom net zoals in het verleden zullen de wandelaars opnieuw verwend worden. Denken we maar aan de lekkere Geraardsbergse Mattentaart. Wie wenst een meeneempakket aan te schaffen doet er goed aan dit te bestellen alvorens de wandeltocht aan te vatten. Verder voorzien we voor elkeen nog een Paasgeschenk en is er natuurlijk het springkasteel dat aan de startzaal is opgesteld. Wandelclub “Padstappers” hoopt u te mogen begroeten en wenst u alvast een prachtige dag in Geraardsbergen, de Denderende Parel van de Vlaamse Ardennen.
Start- en aankomst zijn voorzien in het K.A., Papiermolenstraat 103 te Geraardsbergen. Men kan kiezen tussen 11 verschillende afstanden van 6 tot 42 km die men op eigen tempo bewandelt. De aankomstformaliteiten sluiten om 18 uur.
Het inschrijfrecht is € 2,00 (organisatie, verzekering, Paasgeschenk en halve Mattentaart inbegrepen). Op www.padstappers.be is een reductiebon te vinden om te kunnen deelnemen aan € 1,50, vul in en breng mee. Leden van een erkende wandelfederatie kunnen eveneens deelnemen aan € 1,50. De best vertegenwoordigde verenigingen (minstens 20 deelnemers), ontvangen omstreeks 16u een aandenken.
Wie nog meer info wenst kan dit vinden op www.padstappers.be, persoonlijke info kan dan weer via info@padstappers.be of 0479 410 920
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 apr 2014
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief